"Luceafărul" lui Eminescu, cel mai lung poem de dragoste din lume

"Luceafărul", de Mihai Eminescu, a fost omologat de World Records Academy ca fiind cel mai lung poem de dragoste din lume - 98 de strofe -, sâmbătă, de Ziua Îndrăgostiţilor, informează academia.

32794 afișări
Imaginea articolului "Luceafărul" lui Eminescu, cel mai lung poem de dragoste din lume

"Luceafărul" lui Eminescu, cel mai lung poem de dragoste din lume

Pe site-ul oficial al Academiei Recordurilor Mondiale este consemnat: "Legenda «Luceafărului» este o poveste despre o tânără prinţesă care se ruga la Luceafăr în fiecare seară. Luceafărul se îndrăgosteşte de ea şi este gata să renunţe la nemurire pentru ea, dar realizează că iubirea pură pe care o are pentru tânara fata nu poate fi împărtăşită în lumea materială".

World Records Academy descrie "Luceafărul", pentru "generaţia Youtube" de azi, drept "o combinaţie între povestirile filmelor «Pe aripile vântului» (dramă romantică), «Star Trek» (poveste SF) şi «Love Story» (poem romantic cu sfârşit dramatic, precum filmul celebru)".

Având peste 100 de ani, teiul lui Eminescu din Parcul Copou din Iaşi, denumit şi "copacul îndrăgostiţilor", este, de asemenea, amintit de către Academia Recordurilor Mondiale, fiind descris drept locul unde Eminescu îşi găsea inspiraţia, loc devenit în prezent unul preferat de către îndrăgostiţi.

"Este un miracol cum de acest copac a supravieţuit atât de mult", a declarat Mandache Leocov, fost director al Grădinii Botanice din Iaşi. "Turişti din toată lumea - inclusiv din ţări îndepărtate precum Brazilia sau Japonia - vin special la «Teiul lui Eminescu» pentru a se săruta într-un loc care le va aduce noroc îndrăgostiţilor", a adăugat acesta.

NASA a pus numele lui Mihai Eminescu unui crater de pe planeta Marte, pentru că acesta este un "poet de succes şi influent, considerat poetul naţional al României".

Totodată, 2000 a fost declarat de UNESCO "Anul Poetului Mihai Eminescu".

Din România au fost omologate recordurile Nadiei Comăneci - cele mai multe note de 10 la Olimpiada de la Montreal, ale antrenorilor de gimnastică Octavian Belu şi Mariana Bitang - cei mai de succes antrenori din lume, Palatul Parlamentului - cea mai mare, mai grea şi mai scumpă clădire administrativă, Cleopatra Stratan - şase recorduri mondiale, cea mai de succes tânără interpretă.

De asemenea, au mai fost omologate cel mai lung meci de baschet – Sibiu, cel mai mare balmoş – Alba, cel mai lung bulz - Covasna.

World Records Academy (Academia Recordurilor Mondiale), cu sediul în Miami, este cea mai mare organizaţie care înregistrează recorduri din toate domeniile, la nivel mondial. Este partener Google News, furnizor de conţinut/actualităţi şi membră a National Geographic Society.

Citeşte şi:

Dezbateri şi noi volume din seria "Manuscriselor" lui Eminescu

Eminescu, sărbătorit cu lecturi din opera sa şi fragmente muzicale

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici