Lucian Boia, în dialog cu Gabriel Liiceanu, la Ateneul Român, pe 10 iunie. Biletele au fost puse în vânzare

Istoricul Lucian Boia va dialoga cu Gabriel Liiceanu pe scena Ateneului Român din Bucureşti, pe 10 iunie, la conferinţa "De ce este România altfel?".

414 afișări
Imaginea articolului Lucian Boia, în dialog cu Gabriel Liiceanu, la Ateneul Român, pe 10 iunie. Biletele au fost puse în vânzare

Lucian Boia, Gabriel Liiceanu (Imagine: Andreea Balaurea/ Mediafax Foto)

Cele mai recente cărţi ale lui Lucian Boia au stârnit discuţii aprinse, în special "De ce este Romania altfel?".

Evenimentul va fi deschis de Andrei Dimitriu, directorul general al Filarmonicii "George Enescu" din Bucureşti, urmat de un interludiu muzical susţinut de violonista Cristina Anghelescu şi pianistul Viniciu Moroian. În încheiere, Lucian Boia va acorda autografe, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Conferinţa este organizată de Filarmonica "George Enescu", în colaborare cu Grupul Humanitas.

Biletele, în valoare de 50 de lei şi 70 de lei, au fost puse în vânzare luni şi pot fi achiziţionate de la casa de bilete a Ateneului Român.

Lucian Boia, născut în Bucureşti, pe 1 februarie 1944, este profesor la Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti. Opera sa, întinsă şi variată, cuprinde numeroase titluri apărute în România şi în Franţa, precum şi traduceri în engleză, germană şi în alte limbi străine. Preocupat îndeosebi de istoria ideilor şi a imaginarului, s-a remarcat atât prin lucrări teoretice privitoare la istorie ("Jocul cu trecutul. Istoria între adevăr şi ficţiune") şi la imaginar ("Pentru o istorie a imaginarului"), cât şi prin investigarea consecventă a unei largi game de mitologii (de la viaţa extraterestră şi sfârşitul lumii până la comunism, naţionalism şi democraţie). A adus, de asemenea, noi interpretări privitoare la istoria Occidentului şi la istoria Franţei. În 1997, lucrarea sa "Istorie şi mit în conştiinţa românească" a stârnit senzaţie şi a rămas de atunci un punct de reper în redefinirea istoriei naţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici