Lucrări de Pablo Picasso şi Henri Matisse, într-o expoziţie vernisată, pe 5 februarie, la ArCuB

Expoziţia "Tzara.Dada.Etc", o celebrare a 100 de ani de dadaism în România şi care cuprinde lucrări de Pablo Picasso, Henri Matisse şi Joan Miró, va fi vernisată, pe 5 februarie, de la ora 18:00, la sediul din Gabroveni al ArCuB.

Lucrări de Pablo Picasso şi Henri Matisse, într-o expoziţie vernisată, pe 5 februarie, la ArCuB

Expoziţia este realizată de istoricul de artă Erwin Kessler şi va putea fi vizitată gratuit în perioada 5 februarie - 26 aprilie, între orele 14:00-22:00.

"Tzara.Dada.Etc" reprezintă cea mai amplă retrospectivă a creaţiilor şi publicaţiilor lui Tristan Tzara organizată vreodată în România. Este în acelaşi timp şi prima expoziţie la nivel internaţional care expune o mare parte din opera poetică de primă ediţie a lui Tzara, ilustrată de marii artişti ai lumii cu care a colaborat. Evenimentul celebrează inaugurarea Cabaret Voltaire şi naşterea mişcării Dada la Zürich, pe 5 februarie 1916, informează ArCuB.

În cadrul evenimentului, vor fi prezentate desene şi lucrări originale de grafică semnate de avangardişti de faimă universală precum André Breton, Pablo Picasso, Henri Matisse, Joan Miró, Sonia Delaunay, Max Ernst, Alberto Giacometti, Yves Tanguy, Jean Arp şi Marcel Iancu, cărţi de artist şi publicaţii avangardiste istorice, afişe ale unor manifestări dadaiste interbelice şi o colecţie impresionantă de fotografii de epocă reprezentându-l pe Tristan Tzara în toate etapele vieţii sale. Lucrările prezentate aparţin colecţionarului Emilian Radu.

Expoziţia face parte din seria evenimentelor prilejuite de candidatura oraşului Bucureşti la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021, un demers iniţiat şi coordonat de ArCuB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 1 comentarii
Taguri:
EXPOZIŢIE ,
ARCUB ,
TRISTAN TZARA
COMENTARII
  • Lucrarile lui Brancusi 30 ian 2016

    si modul lui de-a intelege arta sunt cu mult peste porcariile lui Picasso si ale lui Matisse. Brancusi e pt sculptura ceea ce Dali e pt pictura. Brancusi si Dali sunt adevaratii pionieri ai artei moderne.

  • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
DIVORŢEAZĂ! Anunţul făcut după 30 de ani de căsătorie: „S-a şi mutat de acasă”