Luis Lazarus va lansa televiziunea generalistă Zeus TV

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a aprobat, marţi, solicitarea lui Luis Lazarus de a lansa televiziunea generalistă Zeus TV, care va începe să emită de la 1 martie, cel mai probabil pe platforma Digi a companiei RCS&RDS.

1361 afișări
Imaginea articolului Luis Lazarus va lansa televiziunea generalistă Zeus TV

Luis Lazarus va lansa televiziunea generalistă Zeus TV (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

CNA a analizat în şedinţa de marţi, pentru a cincea oară, solicitarea S.C. Lazarus Media SRL din Bucureşti de transformare a televiziunii de teleshopping Zeus TV într-un canal generalist.

În noiembrie 2010, Luis Lazarus a preluat - prin S.C. Lazarus Media SRL, la care este acţionar majoritar -, de la S.C. Info Eureshop SRL, licenţa audiovizuală a televiziunii de teleshopping Canal Teleshop şi a schimbat denumirea postului în Zeus TV. Totuşi, nici în acel moment şi nici în alte trei şedinţe, CNA nu i-a aprobat lui Luis Lazarus solicitarea de a transforma canalul dintr-unul de teleshopping într-unul generalist.

În schimb, în şedinţa de marţi, CNA a aprobat solicitarea lui Luis Lazarus, cu şase voturi "pentru" (Narcisa Iorga, Ioan Onisei, Răsvan Popescu, Cristina Trepcea, Constantin Duţu şi Mihai Mălaimare) şi două voturi "împotrivă" (Dan Grigore şi Christian Mititelu). Astfel, Luis Lazarus poate să transforme televiziunea de teleshopping Zeus TV într-un canal generalist Zeus TV.

Prezent la şedinţa CNA, Luis Lazarus a spus că televiziunea generalistă Zeus TV va emite iniţial cu o grilă provizorie, care va fi urmată de o grilă definitivă.

"Zeus TV va începe să emită cu noua grilă de la 1 martie. O să avem un program special de 1 martie", a spus Luis Lazarus, precizând că grila provizorie a postului Zeus TV va fi pusă în funcţiune cel mai probabil la 1 aprilie.

Principala emisiune din grila Zeus TV va fi "Luis Lazarus Live". La sugestia membrilor CNA, emisiunea "Luis Lazarus Live" va fi difuzată în două tronsoane distincte, între orele 20.30 - 22.30 şi 23.00 - 00.30. În intervalul orar 22.30 - 22.48 a fost inserat un grupaj informativ de 18 minute, urmat apoi de un calup de publicitate şi promo de 12 minute.

În grila Zeus TV se regăsesc şi emisiunile "Consecinţele trădării", "Eco TV" şi "Lux Design" de care se ocupă fosta soţie a lui Luis Lazarus, Antoanela.

Potrivit lui Luis Lazarus, "Consecinţele trădării" - difuzată sâmbăta, între orele 15.30 şi 16.45 - "este o emisiune despre divorţuri şi despre viaţa de cuplu în pragul divorţului şi despre ce se întâmplă cu cei care divorţează". "Este chemat fostul cuplu în direct şi se discută despre problemele lor. E vorba de persoane respectabile, care nu vin acolo să se înjure", a explicat Luis Lazarus formatul emisiunii.

Pe de altă parte, "Eco TV" va fi difuzată duminică dimineaţa, în timp ce "Lux Design" va fi transmisă sâmbătă dimineaţa.

Alte emisiuni difuzate pe Zeus TV vor fi "Viaţa la zi", care va difuza reportaje despre anumite localităţi din România care au potenţial turistic, cultural, social, sociologic, şi "România trezeşte-te", un program în care se vor aborda teme sociale.

Totodată, Zeus TV va difuza o emisiune mondenă. "Vom avea un program de teleshopping, difuzat în limita reglementărilor legale, ştiri în fiecare zi şi o emisiune de monden, pentru că în acest moment se întâmplă foarte multe lucruri în această zonă în Bucureşti şi în ţară. E o viermuială (...) O emisiune de monden în contextul actual îmi aduce audienţă, dar va fi difuzată în condiţiile respectării reglementărilor legale, nu am niciun interes să-mi bat singur cuie în talpă", a spus Luis Lazarus. "Nu vrem să facem o televiziune de tip tabloid, ci cu accente de tabloid", a spus Lazarus.

În plus, Luis Lazarus a spus că pe Zeus TV vor fi difuzate emisiuni despre teatru, cinematografie şi pictură. "La emisiunea (într-una dintre ediţii, n.r.) despre pictură îl am invitat pe pictorul Craioveanu, care a reuşit să invadeze Bucureştiul cu picturile sale, care au ajuns la o anumită cotă. Cert este că el va încerca să demonstreze cum poţi face o pictură în 5 minute şi care sunt veleităţile unei asemenea picturi", a explicat Luis Lazarus.

Potrivit proiectului prezentat în şedinţa de marţi, postul Zeus TV ar urma să difuzeze producţie proprie (80%) şi programe ale altor producători (20%). Programele de divertisment şi alte tipuri de programe ar urma să ocupe 65,1% din timpul de difuzare al Zeus TV, cele de informare - 1%, cele educative şi culturale - 13,9%, iar publicitatea şi teleshopping-ul - 20%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici