"Lumea văzută de Ion B.", la Festivalul Internaţional de Filme de Artă de la Tel Aviv - VIDEO

Documentarul "Lumea văzută de Ion B." va fi prezentat la Festivalul Internaţional de Filme de Artă de la Tel Aviv, eveniment dedicat legăturilor dintre cinematografie şi alte arte, aflat la cea de-a doua ediţie, care se va desfăşura în perioada 23-27 noiembrie, informează Institutul Cultural Român.

20 afișări
Imaginea articolului "Lumea văzută de Ion B.", la Festivalul Internaţional de Filme de Artă de la Tel Aviv - VIDEO

"Lumea văzută de Ion B.", la Festivalul Internaţional de Filme de Artă de la Tel Aviv

Ediţia de anul acesta a Festivalului de Filme de Artă, numit Epos, include 36 de lungmetraje şi documentare străine şi şase israeliene, precum şi scurtmetraje, în marea lor majoritate filme prezentate pentru prima dată în Israel şi acoperind o tematică bogată, eclectică: muzică de toate genurile, dans, literatură, artă, teatru, film.

Cinematografia românească va fi reprezentată în festival de documentarul "Lumea văzută de Ion B.", în regia lui Alexander Nanau.

"Lumea văzută de Ion B." (2009), documentar produs de HBO România şi regizat de Alexander Nanau, a câştigat premiul Gopo pentru cel mai bun film documentar, dar şi numeroase alte premii în festivaluri internaţionale, şi este nominalizat la categoria "Arts Programming", la cea de-a 38-a ediţie a Premiilor Emmy. Filmul a fost prezentat în luna iulie la Festivalul Internaţional de Film de la Ierusalim, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv.

Alexander Nanau s-a născut în România şi a trăit în Germania o lungă perioadă de timp. Este absolvent al Academiei de Film şi Televiziune din Berlin. A lucrat, în principal ca regizor secund, la mai multe producţii de televiziune şi filme, printre care "Taking Sides", în regia lui Istvan Szabo (2001). Din 2002 până în 2006, el a lucrat cu regizorul Peter Zadek la mai multe producţii teatrale, puse în scenă în Europa. Filmul său, "Peter Zadek inszeniert Peer Gynt" (2006), a fost proiectat la festivaluri de film din Germania şi Franţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici