Lungmetrajul "Periferic", de Bogdan Apetri, va fi proiectat la New York - VIDEO

Filmul "Periferic", de Bogdan George Apetri, va fi proiectat la Festivalul "New Directors/ New Films", care se desfăşoară între 23 martie şi 3 aprilie, informează New York Times.

44 afișări
Imaginea articolului Lungmetrajul "Periferic", de Bogdan Apetri, va fi proiectat la New York - VIDEO

Lungmetrajul "Periferic", de Bogdan Apetri, va fi proiectat la New York (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Selecţia completă a festivalului, care este organizat la Lincoln Center şi este responsabil pentru promovarea tinerilor regizori talentaţi, va fi anunţată în februarie.

Filmul "Periferic" spune povestea Matildei, personaj interpretat de Ana Ularu. Eliberată din închisoare pentru 24 de ore, Matilda plănuieşte să fugă din ţară şi să înceapă o viaţă nouă. Până la sfârşitul zilei, ea trebuie să se confrunte cu trecutul ei dureros - familia care a respins-o, fostul ei iubit şi, mai ales, copilul lăsat în urmă. Lupta pentru o viaţă mai bună îi aminteşte că libertatea poate atârna doar de o alegere.

"Periferic" este debutul în lungmetraj al lui Bogdan George Apetri. Pelicula îi mai are în rolurile principale pe Mimi Brănescu, Andi Vasluianu, Ioana Flora şi Timotei Duma. Pornind de la o povestire scrisă de Cristian Mungiu şi Ioana Uricaru, scenariul lungmetrajului "Periferic" este semnat de Tudor Voican şi Bogdan George Apetri.

"Periferic" a avut premiera mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno, în cadrul căruia Ana Ularu a primit trofeul Boccalino - premiul criticii elveţiene pentru cea mai bună actriţă. Filmul lui Bogdan George Apetri a mai primit premiul special al juriului pentru scenariu şi premiul FIPRESCI la Festivalul de Film de la Varşovia, unde actriţa Ana Ularu a fost, de asemenea, recompensată cu o menţiune specială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici