Mandy Patinkin, star al serialului TV "Homeland", a primit o stea pe Walk of Fame | VIDEO

Mandy Patinkin, star al serialului TV "Homeland", a primit o stea pe Walk of Fame din Los Angeles, iar actorul american s-a folosit de această ocazie pentru a vorbi despre cauza refugiaţilor, transmite AFP.

206 afișări
Imaginea articolului Mandy Patinkin, star al serialului TV "Homeland", a primit o stea pe Walk of Fame | VIDEO

Mandy Patinkin, star al serialului TV "Homeland", a primit o stea pe Walk of Fame

Actorul în vârstă de 65 de ani, premiat cu Emmy şi Tony, este cunoscut pentru rolul agentului CIA Saul Berenson din producţia cu spioni a postului Showtime "Homeland". Rolul, pe care l-a interpretat din 2011, i-a adus trei nominalizări la premiile Emmy, trofeu pe care l-a câştigat, însă, anterior, în 1995, pentru partitura din serialul cu tematică medicală "Chicago Hope".

La ceremonie, care a avut loc luni, Mandy Patinkin a invitat un refugiat irakian şi a pledat pentru cauza persoanelor nevoite să îşi părăsească locurile natale din cauza conflictelor violente.

"Vreau să vă gândiţi la aceşti oameni, care sunt cei mai vulnerabili dintre noi, peste tot în lume, care au nevoie de atenţia noastră, mai multă atenţie decât vă imaginaţi, pentru a avea o viaţă decentă şi a-şi creşte copiii într-o atmosferă sănătoasă, neafectată de războaie, şi a se dezvolta şi a trăi şi a prospera", a declarat actorul.

Patinkin, al cărui bunic a fugit din Polonia ocupată de nazişti şi a cărui bunică a scăpat de progromul rusesc, s-a ocupat intensiv în ultimii ani de cauza refugiaţilor.

El a mai spus că a observat varietatea etnică a lotului olimpic american de la jocurile din Coreea de Sud, fapt care i-a adus aminte de contribuţia migranţilor în istoria SUA.

"Sunt eroii noştri şi atleţii noştri din toate timpurile. Ne reprezintă", a continuat acesta.

Născut Mandel Bruce Patinkin, în Chicago, pe 30 noiembrie 1952, actorul a urmat o şcoală cu profil religios şi a cântat în cor la sinagoga pe care o frecventa.

A urmat cursurile prestigioasei şcoli de artă Juilliard din New York, unde l-a cunoscut pe actorul Kelsey Grammer, pe care ulterior l-a recomandat pentru rolul Frasier Crane din sitcom-ul difuzat de NBC "Cheers".

Patinkin, care cântă în dialectul idiş şi a lansat 14 albume, a debutat pe scena de teatru, pe Broadway, primind un premiu Tony în 1980, pentru rolul Che din "Evita", spectacol care a avut-o în rolul principal pe Patti LuPone.

Cariera sa de 40 de ani include roluri în filme precum "Ragtime", "Yentl", "The Princess Bride", "Alien Nation" şi "Dick Tracy".

Un nou sezon al serialului TV de succes "Homeland" a debutat în SUA duminică.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici