Marcel Iureş va interpreta rolul principal în primul serial original produs de HBO în România

HBO Central Europe produce integral în România un prim serial de ficţiune, intitulat "În derivă", în care rolul principal este interpretat de actorul Marcel Iureş, regia fiind semnată de Adrian Sitaru şi Titus Muntean, informează postul de televiziune.

89 afișări
Imaginea articolului Marcel Iureş va interpreta rolul principal în primul serial original produs de HBO în România

Marcel Iureş va interpreta rolul principal în primul serial original produs de HBO în România (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

HBO Central Europe a început la Bucureşti filmările pentru serialul dramatic "În derivă". Filmările vor dura până în luna august, iar premiera serialului pe HBO România va avea loc în decembrie.

Scenariul serialului este scris şi filmat în întregime în limba română, iar producţia este asigurată de compania locală Film Factor. Regia serialului "În derivă" este semnată de Adrian Sitaru şi Titus Muntean, iar producătorii executivi din partea HBO Central Europe sunt Aurelian Nica şi Andrei Creţulescu.

"În derivă" este bazat pe serialul israelian "Be Tipul", creat de Hagai Levi şi multi-premiat de Academia de televiziune israeliană. În 2007, drepturile au fost cumpărate de HBO Statele Unite, care a produs serialul sub numele "In Treatment", cu Gabriel Byrne în rolul principal. "In Treatment" a avut parte de cronici pozitive şi a primit Globul de Aur pentru cel mai bun actor în rol principal.

Serialul se concentrează pe una dintre caracteristicile societăţii moderne, şedinţa de terapie, văzută prin ochii unui psihiatru de succes a cărui viaţă profesională şi personală riscă să se destrame. Fiecare episod din cele 45 ale serialului se concentrează pe câte o sesiune de terapie - patru şedinţe individuale între psihiatru şi pacienţii săi, urmate de câte un episod săptămânal axat pe vizita psihiatrului la propriul său terapeut.

"Sunt mândru să lucrez cu o echipă de profesionişti din lumea televiziunii la producţia primului mare serial creat de HBO Central Europe. Suntem de părere că producţia unui astfel de serial, creat pe baza unui format de succes, va aduce ceva foarte special pentru abonaţi", a declarat Marc Lorber, SVP Original Programming and Production şi producător general al serialului.

"Suntem încântaţi că România este prima ţară din Europa centrală în care se produce acest serial. Sunt convinsă că întreaga echipă, de la actori până la regizori şi producători, va reuşi să creeze un produs de calitate, adică exact ceea ce aşteaptă publicul HBO din România. Ne dorim ca producţia autohtonă a serialului să se bucure de acelaşi succes ca versiunile din Israel şi Statele Unite", a spus şi Carmen Harabagiu, Country Manager HBO România.

Marcel Iureş, protagonistul versiunii româneşti, este unul dintre cei mai importanţi actori de teatru şi film din România. Cele mai recente filme în care a jucat sunt "Pacificatorul", "Layer Cake - Prins la înghesuială", "Războiul lui Tom Hart", "Amen", în regia lui Costa-Gavras, "Piraţii din Caraibe: La capătul lumii" şi "Tinereţe fără tinereţe", al lui Francis Ford Coppola.

Scurtmetrajul lui Adrian Sitaru, "Valuri", a primit Leopardul de Aur la Locarno, în 2007, iar primul său lungmetraj, "Pescuit sportiv", a fost premiat la Palm Springs 2009.

Titus Muntean a debutat în lungmetraj în 2003, cu "Examen". În 2006, a co-semnat regia serialului TV "Lombarzilor 8", iar în primăvara acestui an îşi va lansa cel de-al doilea lungmetraj, "Caravana cinematografică".

În iunie 2009, HBO Europa Centrală (HBO CE) şi Dori Media Distribution GmbH au încheiat un contract pentru achiziţia de către HBO CE a drepturilor de a produce pe plan local formatul serialului de televiziune israelian "Be 'Tipul", care a fost deja adaptat şi produs de HBO US, sub titlul "In Treatment". În mod concret, HBO Europa Centrală a obţinut drepturile de a produce serialul pentru următoarele teritorii: Polonia, Ungaria, Republica Cehă, Slovacia, România şi Republica Moldova.

Postul american Home Box Office s-a lansat în Europa Centrală în 1991, asigurând programe de televiziune premium şi posturi din segmentul de bază pentru platforme de televiziune prin cablu, Direct-to-Home şi MMDS. HBO CE, subsidiară a Home Box Office Inc., Disney şi Sony Pictures Entertainement, asigură programe de televiziune premium şi canale din segmentul de bază în 11 ţări din regiune, incluzând Ungaria, Cehia, Slovacia, Polonia, România, Bulgaria, Moldova, Slovenia şi Croaţia. HBO România are circa 500.000 de abonaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici