Marga Barbu a murit

Actriţa Marga Barbu a murit la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, din cauza unei suferinţe cardiace mai vechi. Actriţa a fost internată câteva zile, încetând din viaţă, marţi, la vârsta de 80 de ani, potrivit managerului Spitalului, Claudiu Turculeţ.

5124 afișări
Imaginea articolului Marga Barbu a murit

Marga Barbu a murit

Actriţă de serii populare, dar şi de compoziţie, a fost celebră atât pentru rolurile din "Haiducii" sau "Mărgelatu", dar şi pentru cel din "Domnişoara Aurica".

Marga Barbu s-a născut în 24 februarie 1929, la Ogna Şugatag, judeţul Maramureş, iar după ce a împlinit 14 ani, s-a mutat cu familia la Bucureşti. A absolvit Institutul de Teatru din Bucureşti în 1950.

Distribuită începând cu 1953 pe marile ecrane, a devenit cunoscută datorită rolului hangiţei Aniţa din seria "Haiducilor" şi al Agathei Slătineanu din seria "Mărgelatu", dar şi pentrul rolul din "Domnişoara Aurica" (regia Şerban Marinescu, 1986).

A mai jucat, de asemenea, în "Bietul Ioanide", de Dan Piţa (1980), şi "Comoara din Carpaţi", regizat de Cornel Todea (1975).

Ultimul film pe care l-a realizat a fost "Lacrima cerului " (1989).

Marga Barbu a fost căsătorită de două ori, prima dată cu actorul Constantin Codrescu şi apoi cu scriitorul Eugen Barbu.

A fost decorată, în 2004, cu Ordinul Naţional "Serviciul Credincios", în grad de cavaler.

Distincţia i-a fost acordată în "semn de apreciere pentru îndelungata şi fructuoasa activitate artistică şi pentru talentul şi dăruirea puse în slujba artei spectacolului şi a teatrului românesc".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici