Margareta Pâslaru: Iurie Darie emana frumuseţea tinereţii fără bătrâneţe

Cântăreaţa Margareta Pâslaru a declarat pentru MEDIAFAX că actorul Iurie Darie - care a încetat din viaţă vineri - a fost un artist polivalent, dar şi un desenator inspirat, care "emana frumuseţea tinereţii fără bătrâneţe, distincţie, eleganţă înnăscută, fără ostentaţie".

991 afișări
Imaginea articolului Margareta Pâslaru: Iurie Darie emana frumuseţea tinereţii fără bătrâneţe

Margareta Pâslaru: Iurie Darie emana frumuseţea tinereţii fără bătrâneţe (Imagine: Arhiva personală Margareta Pâslaru)

"Iurie Darie mi-a atras atenţia încă din 1958, în filmul «Alo, aţi greşit numărul». Elevă fiind, l-am vizionat săptămâni în şir împreună cu colegele. Juca alături de Rodica Tapalagă, Ştefan Tapalagă şi Stela Popescu. Talentul, dublat de farmec şi fotogenie, a fost remarcat de regretatul regizor Valeriu Lazarov, care l-a invitat şi pe micul ecran. Artist polivalent, actor de teatru şi film, prezent la radio şi televiziune, Iurie Darie era şi un desenator inspirat, schiţând în direct imagini pentru cei mici, ceea ce i-a sporit popularitatea", a spus Margareta Pâslaru.

"L-am cunoscut personal în 1960, apoi ne-am revăzut în cadrul numeroaselor emisiuni de varietăţi la care eram invitată, la Festivalul Internaţional Cerbul de Aur, la galele UNITER. Iurie Darie emana frumuseţea tinereţii fără bătrâneţe, distincţie, eleganţă înnăscută, fără ostentaţie", a povestit cântăreaţa.

"Va rămâne în memoria publicului prin arta sa, un mare profesionist pe care Dumnezeu l-a iubit, scurtându-i suferinţa", a mai spus Margareta Pâslaru pentru MEDIAFAX.

Actorul Iurie Darie a murit vineri noapte, la vârsta de 83 de ani, după o lungă suferinţă, a confirmat pentru MEDIAFAX partenera de viaţă a acestuia, Anca Pandrea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici