Maria Ţoghină, acuzată de abuz în serviciu

Vicepreşedintele Sindicatului Liber din Societatea Română de Radiodifuziune (SRR), Dinicu Braghină, a acuzat-o pe Maria Ţoghină, preşedintele-director general al Radioului Public, de abuz în serviciu şi de sfidare a legilor, pentru că ar refuza să organizeze un concurs.

373 afișări
Imaginea articolului Maria Ţoghină, acuzată de abuz în serviciu

Maria Ţoghină, acuzată de abuz în serviciu (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit lui Dinicu Braghină, Maria Ţoghină refuză organizarea unui concurs pentru ocuparea postului de redactor-şef adjunct la Studioul de Radio Cluj.

Braghină a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că sindicatul a deschis, în urmă cu doi ani, un proces împotriva conducerii SRR, dosarul fiind "plimbat" de la Tribunalul Bucureşti la Curtea de Apel Bucureşti şi ajungând până la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fără a se da o soluţie.

"Noi am atacat în instanţă un ordin din mai 2006, prin care Rostas Istvan a fost numit, cu delegaţie, în funcţia de redactor şef adjunct la Studioul de Radio Cluj până la scoaterea la concurs a postului. Potrivit legii, ar fi trebuit organizat concurs în termen de maximum 120 de zile, dar nu s-a întâmplat nimic", a spus Braghină.

Acesta a reclamat încălcarea, de către şefa Radioului Public, a Codului Muncii, a Legii de organizare şi funcţionare a SRR şi a Contractului Colectiv de Muncă din SRR.

În procesul deschis împotriva conducerii Radio România, reprezentată de Maria Ţoghină, sindicatul a cerut anularea ordinului de numire a lui Rostaş şi organizarea concursului.

Potrivit lui Dinicu Braghină, Tribunalul Bucureşti şi-a declinat competenţa în acest dosar în favoarea Curţii de Apel Bucureşti, iar acesta l-a înaintat spre soluţionare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

"Justiţia îşi bate joc de noi. Acesta a fost scopul, să se tergiverseze procesul până în iunie 2009, când doamna Ţoghină îşi încheie mandatul", a susţinut Braghină.

El consideră că Maria Ţoghină are nevoie de Rostas Istvan în funcţie din considerente politice, pentru a primi susţinerea UDMR, anul viitor, pentru un post în Consiliul de Administraţie al SRR.

Preşedintele Cartel Alfa Cluj (la care este afiliat Sindicatul Liber din Societatea Română de Radiodifuziune - n.r.), Grigore Pop, a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că Mariei Ţoghină ar trebui să îi fie imputată de către Curtea de Conturi suma acordată ca salariu lui Rostas Istvan pe perioada cât acesta ocupă funcţia de la Studioul de Radio din Cluj.

El a acuzat Justiţia că "face jocurile şefei de la SRR", deoarece dosarul a ajuns la ÎCCJ şi nu mai poate fi atacat la o altă instanţă în România. "Un litigiu de muncă banal a ajuns la ÎCCJ. Este incredibil aşa ceva", a spus Pop.

Până în momentul difuzării acestei ştiri, Maria Ţoghină nu a putut fi contactată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici