Marian Crişan: Mă bucur că am luat acest premiu, filmele premiate rămân în atenţie şi după festival

Regizorul Marian Crişan, care, sâmbătă, a câştigat patru trofee la Festivalul de Film de la Locarno, pentru pelicula "Morgen", a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că este bucuros pentru aceste premii, deoarece astfel filmul va rămâne în atenţia publicului.

31 afișări
Imaginea articolului Marian Crişan: Mă bucur că am luat acest premiu, filmele premiate rămân în atenţie şi după festival

Marian Crişan: Mă bucur că am luat acest premiu, filmele premiate rămân în atenţie şi după festival (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ne bucurăm că am luat acest premiu, pentru că filmul a ieşit în faţă şi nu a rămas în umbră. Filmele premiate rămân în atenţie şi după festival", a declarat Marian Crişan pentru MEDIAFAX.

Întrebat dacă el crede că premiile sunt doar un instrument de marketing, Crişan a răspuns: "premiile nu le poţi planifica".

Lungmetrajul "Morgen", de Marian Crişan, a câştigat patru trofee, sâmbătă, la Festivalul de Film de la Locarno (4 - 14 august), printre care premiul special al juriului, acordat celei de-a doua cea mai bună producţie din competiţia internaţională. Totodată, coproducţia franco-româno-maghiară "Morgen" a primit premiul juriului ecumenic, un premiu din partea juriului tineretului, dar şi premiul Don Quijote din partea Federaţiei Internaţionale Cineclub.

Filmul "Morgen", de Marian Crişan, spune povestea unui bărbat care trăieşte la graniţa româno-ungară şi căruia îi place să pescuiască. Într-o zi, acesta "pescuieşte" un imigrant ilegal turc. Cu scene emoţionante, întrebări ridicate despre migraţie, lege şi omenie şi un final deschis, "Morgen" trezeşte imediat interesul faţă de poveste şi personaje, iar cel care generează situaţia limită, motorul atitudinilor diferite şi ale acţiunilor celorlalţi, nu poate fi privit decât cu simpatie de la un capăt la altul al filmului.

"Aş vrea să le mulţumesc tuturor celor din echipă. E o echipă mare, cu oameni de la Bucureşti, de la Budapesta (…). E o echipă mare. Lucrăm împreună de circa un an", a mai spus Crişan pentru MEDIAFAX.

Regizorul Marian Crişan a câştigat în 2008, la Festivalul de Film de la Cannes, trofeul Palme d'Or pentru cel mai bun scurtmetraj, cu "Megatron". În 2008, regizorul a mai lansat documentarul "Luni", care prezintă o zi din viaţa cântăreţului de hip-hop Tudor Sişu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici