Mariana Nicolesco a participat la ceremonia de la Paris unde au fost marcaţi 70 de ani ai UNESCO

Soprana Mariana Nicolesco, onorată cu medalia UNESCO pentru merite artistice, artist UNESCO pentru pace şi ambasador UNESCO, a fost prezentă recent la ceremonia oficială de la Paris care a marcat cei 70 de ani de existenţă a Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură.

116 afișări
Imaginea articolului Mariana Nicolesco a participat la ceremonia de la Paris unde au fost marcaţi 70 de ani ai UNESCO

Mariana Nicolesco a participat la ceremonia de la Paris unde au fost marcaţi 70 de ani ai UNESCO

La ceremonie a luat cuvântul directorul general UNESCO, Irina Bokova, şi secretarul general ONU, Ban Ki-moon, care, subliniind vocaţia UNESCO, a făcut un apel emoţionant la solidaritatea umană, amintind că, în urma ravagiilor războiului din ţara sa natală, Coreea, în anii 1950, în lipsa şcolilor, distruse, copiii - printre care el însuşi - învăţau sub cerul liber. Iar manualele erau toate oferite de UNESCO, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

"Fără acea misiune salvatoare n-aş fi fost astăzi în faţa domniilor voastre", a precizat el.

La iniţiativa directorului general, Irina Bokova, manifestările Darclée create de Mariana Nicolesco au dobândit înaltul patronaj UNESCO, în semn de recunoaştere a contribuţiei acestora la patrimoniul mondial al culturii.

Ediţia jubiliară 2015 a Festivalului şi Concursului Internaţional de Canto Hariclea Darclée, marcând 20 de ani de la crearea evenimentelor dedicate legendarei soprane şi artei cântului - la care din 1995 până în prezent au luat parte peste 2.200 de tinere talente din 47 de ţări -, are loc între 28 iulie şi 9 august.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici