Marius Hagger, directorul Ringier România, va părăsi compania

Marius Hagger, directorul general al Ringier România, va pleca la cerere din compania Ringier AG cel târziu până la data de 31 ianuarie 2011, potrivit unui anunţ al Ringier Group Communications, publicat pe site-ul internaţional al companiei.

62 afișări
Imaginea articolului Marius Hagger, directorul Ringier România, va părăsi compania

Marius Hagger, directorul Ringier România, va părăsi compania (Imagine: Radu Tuta/Mediafax Foto)

Marius Hagger va pleca de la Ringier AG la propria lui solicitare, pentru a prelua o nouă provocare profesională în cadrul grupului de media NZZ din Elveţia. Hagger a lucrat pentru Ringier din martie 2008, ca director general al Ringier România. El a condus operaţiunile de la Bucureşti ale Ringier, "într-un mediu economic extrem de dificil", potrivit anunţului.

Succesorul său nu a fost încă numit, însă va fi desemnat până la sfârşitul lui 2010.

"În ultimii doi ani, Marius Hagger a îmbunătăţit portofoliul Ringier România şi a implementat măsuri importante de reducere a costurilor care oferă o bază solidă pentru viitorul companiei. Îi mulţumesc lui Marius Hagger pentru activitatea sa solidă şi de succes într-o piaţă media românească tulbure şi îi urez mult succes în viitor", a spus Florian Fels, CEO Ringier pentru Europa Centrală.

Marius Hagger, cetăţean elveţian, are o bogată experienţă jurnalistică şi a lucrat în cadrul Ringier timp de 10 ani, activând atât în domeniul editorial, cât şi în publishing, înainte de a prelua conducerea Ringier România. Cele mai importante responsabilităţi anterioare în cadrul grupului au fost: editor al revistelor Tele şi Schweizer Illustrierte, şef al departamentelor de ştiri şi politic în cadrul cotidianului Blick, redactor-şef adjunct al SonntagsBlick (ediţia de duminică a cotidianului Blick).

Ringier România a raportat, pentru 2009, o cifră de afaceri de 124,3 milioane de lei, în scădere cu 27,6% comparativ cu anul precedent, când aceasta a fost de 171,8 milioane de lei, pierderile raportate de grup în România fiind de 57,6 milioane de lei.

Grupul elveţian Ringier a intrat pe piaţa românească în 1992. După vânzarea, anunţată în februarie 2010, a publicaţiei Evenimentul zilei (cotidian reference) şi a săptămânalului de business Capital şi după închiderea revistei Diva, Ringier mai are în portofoliu titlurile Libertatea (tabloid) şi revistele Bolero, Libertatea pentru femei, Unica, Bravo şi BravoGIRL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici