Mark Zuckerberg i-a blocat lui Donald Trump conturile de Facebook şi Instagram, pe „termen nelimitat”

  • Trump va fi interzis pe reţelele sociale pe termen nelimitat,„dar cel puţin încă 13 zile” până predă mandatul.
  • Zuckerberg crede că preocupările lui Trump vor fi tot în sensul ideilor care au dus la atacul de miercuri la prânz dat asupra Capitoliului.
  • „În ultimii câţiva ani, i-am permis preşedintelui Trump să folosească platforma noastră în concordanţă cu propriile reguli. Am făcut acest lucru deoarece credem că publicul are dreptul la un acces cât mai larg posibil la discursuri politice, chiar şi discursuri controversate. Dar contextul actual este acum fundamental diferit”
6146 afișări
Imaginea articolului Mark Zuckerberg i-a blocat lui Donald Trump conturile de Facebook şi Instagram, pe „termen nelimitat”

Mark Zuckerberg anunţă că Trump are conturile de Facebook şi Instagram blocate pe termen nelimitat

Cofondatorul şi CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a anunţat joi că nu crede că Trump va folosi următoarele zile pentru o tranziţie paşnică a mandatului de preşedinte către viitorul lider Joe Biden, de aceea nu-i va mai permite accesul la reţelele sociale pe care le gestionează.
 
„Evenimentele şocante din ultimele 24 de ore demonstrează în mod clar că preşedintele Donald Trump intenţionează să-şi folosească timpul rămas în funcţie pentru a submina tranziţia paşnică şi legală a puterii către succesorul său ales, Joe Biden.
 
Decizia sa de a folosi platforma pentru a admite mai degrabă decât a condamna acţiunile susţinătorilor săi la clădirea Capitolului a deranjat pe bună dreptate oamenii din SUA şi din întreaga lume. Am eliminat aceste declaraţii ieri pentru că am considerat că efectul lor - şi probabil intenţia lor - ar fi să provoace violenţe suplimentare.
 
După certificarea rezultatelor alegerilor de către Congres, prioritatea pentru întreaga ţară trebuie să fie acum să se asigure că cele 13 zile rămase şi zilele după validare trec paşnic şi în conformitate cu normele democratice stabilite”, a scris Mark Zuckerberg pe reţeaua pe care a creat-o.
 
CEO Facebook spune că i-a permis lui Trump o libertate mai mare pentru că publicul are dreptul la discursuri politice fie ele şi controversate.
 
„În ultimii câţiva ani, i-am permis preşedintelui Trump să folosească platforma noastră în concordanţă cu propriile reguli, eliminând uneori conţinutul sau etichetându-i postările atunci când încalca politicile noastre. 
 
Am făcut acest lucru deoarece credem că publicul are dreptul la un acces cât mai larg posibil la discursuri politice, chiar şi discursuri controversate. Dar contextul actual este acum fundamental diferit, implicând utilizarea platformei noastre pentru a incita la insurecţii violente împotriva unui guvern ales democratic.
 
Credem că riscurile de a permite preşedintelui să continue să folosească serviciul nostru în această perioadă sunt pur şi simplu prea mari. 
 
Prin urmare, extindem interdicţia pentru conturile sale de Facebook şi Instagram pe termen nelimitat şi cel puţin în următoarele două săptămâni până la finalizarea tranziţiei paşnice a puterii.”, a încheiat Zuckerberg. 
 
The shocking events of the last 24 hours clearly demonstrate that President Donald Trump intends to use his remaining...
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici