Membri din partea PSD în CA demis al TVR: Poate ar trebui desfiinţată instituţia prezidenţială

Cristian Niţulescu şi Anne Jugănaru, membri în CA demis al TVR, au declarat referitor la declaraţia lui Traian Băsescu că Televiziunea Română ar trebui desfiinţată şi reînfiinţată pe baze noi că poate şi Preşedinţia ar trebui desfiinţată, având în vedere că trimisul şefului statului a ruinat TVR.

232 afișări

Cristian Niţulescu, membru în Consiliul de Administraţie demis al TVR, a declarat miercuri seară, pentru MEDIAFAX, că dacă preşedintele Traian Băsescu a spus ca Televiziunea Română ar trebui desfiinţată, şeful statului este un "killer".

"Dacă preşedintele Băsescu a spus că TVR ar trebui desfiinţată, eu spun că ar trebui desfiinţată instituţia preşedintelui jucător. Dacă preşedintele României se referă în acest fel la o instituţie în care lucrează 3.400 de oameni la care se adaugă familiile lor şi câteva mii de colaboratori şi familiile lor, înseamnă că acest preşedinte jucător este un killer care vrea să omoare aproximativ 10.000 de suflete. Dacă e aşa, el, la rândul lui, îşi merită soarta", a spus Cristian Niţulescu, susţinut în CA al TVR de către PSD.

Anne Jugănaru, la rândul său membru din partea PSD în Consiliul de Administrţie demis al TVR, a declarat miercuri seara, pentru MEDIAFAX, că o miră faptul că preşedintele Traian Băsescu a devenit "brusc amnezic" şi nu-şi aminteşte că "domnul Alexandru Lăzescu este trimisul domniei sale în fruntea Televiziunii publice".

"Să fi devenit atât de uituc domnul preşedinte Băsescu, dânsul care ştia tot ce mişcă în această ţară, şi să fi uitat că mai mulţi membri ai CA încă din septembrie - octombrie 2010 au trimis un memoriu Parlamentului României, prin care îi semnalau licitaţii trucate puse la cale de domnul Lăzescu, concursurile dubioase prin care ieşeau câştigători numai prietenii domnului Lăzescu şi politizarea excesivă a televiziunii? Să fi uitat de asemenea domnul preşedinte Băsescu că i-au fost şi dânsului semnalate o serie întreagă de nereguli făcute de acelaşi preşedinte Lăzescu şi chiar de către membrii PDL din CA? Eu mă îndoiesc că memoria dânsului dă rateuri atât de grave. Înclin mai degrabă să cred că nu mai ştie cum să justifice dezastrul pe care l-au produs oamenii instalaţi în fruntea unor instituţii chiar de către domnia sa", a spus Anne Jugănaru.

Ea a mai precizat că "jaful" din TVR are un singur autor, pe Alexandru Lăzescu. "Dacă astăzi televiziunea publică e în colaps, toate «meritele» îi revin acestui personaj sinistru numit Alexandru Lăzescu, care minte cu o dezinvoltură halucinantă şi care pe ultima sută de metri a mandatului său a reuşit chiar o «performanţă» uimitoare, pe care însă cu toţii sperăm ca instituţiile abilitate ale statului să o descâlcească foarte repede. Domnul Lăzescu a cesionat drepturile de transmisie pentru cele mai importante competiţii sportive, achiziţionate de TVR pentru telespectatorii săi, pe sume derizorii, prin intermediari, păgubind televiziunea publică cu cel puţin 6 milioane de euro. Sunt dovezi materiale în acest sens, care astăzi au început să iasă la iveală, pentru că acoliţii domnului Lăzescu s-au speriat", a spus Anne Jugănaru, adăugând că românii asistă acum la "o telenovelă jalnică în care hoţul strigă hoţii".

Ea a mai spus că remarcă cu tristeţe că "dincolo de jaful pe care l-a produs Alexandru Lăzescu în TVR, dincolo de încălcările repetate ale hotărârilor Consiliului de Administraţie şi de 'atalentul' demonstrat în materie de management, domnul Lăzescu nu a lăsat în urma lui niciun singur proiect care să fi performat, să fi adus ratinguri şi satisfacţie salariaţilor sau telespectatorilor. Nu i-a păsat nicio clipă de salariaţi sau de telespectatori, de destinul televiziunii publice. Trist şi jalnic".

"Cât priveşte desfiinţarea televiziunii publice, ne întrebăm, poate retoric, dacă nu ar fi cazul şi cu Administraţia Prezidenţială să procedăm la fel şi să o reconstruim «pe alte baze», aşa cum propune dânsul (Traian Băsescu, n.r.) pentru o instituţie care ar fi trebuit să se afle în serviciul public, dar a fost ruinată de trimisul domnului Băsescu acolo", a încheiat Anne Jugănaru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici