Meşteri şi meşteşuguri la Muzeul Naţional al Ţăranului Român

În perioada 3 - 5 iunie, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, Str. Monetăriei nr. 3, se va desfăşura un „Târg cu meşteri şi produse tradiţionale”.

418 afișări
Imaginea articolului Meşteri şi meşteşuguri la Muzeul Naţional al Ţăranului Român

Meşteri şi meşteşuguri la Muzeul Naţional al Ţăranului Român

Pentru trei zile, curtea muzeului găzduieşte meşteri veniţi din diferite zone ale ţării, iubitori de frumos şi continuatori ai tradiţiilor româneşti. Aceştia vor expune icoane, măşti populare, ii şi cătrinţe, chimire şi sumane, vase din ceramică, obiecte din lemn pentru gospodărie, mobilier crestat şi pictat, ouă încondeiate, podoabe tradiţionale.

Producătorii vin la târg cu brânzeturi proaspete din lapte de capră sau de oaie, produse din carne de porc Mangaliţa sau de vânat, afumate în afumătoare tradiţională cu foc din rumeguş de lemn de fag, pâine frământată cu maia naturală şi coaptă pe vatră, fructe şi legume de sezon, miere şi ţuică de prune, turtă dulce de Covasna, cozonaci bucovineni, poale’n brâu, prăjituri de casă, plăcinte boiereşti, dulceţuri şi sucuri naturale.

În curtea interioară anticarii aşteaptă vizitatorii cu roţi de tors, pluguri, lăzi de zestre, blidare, ciubere, pristolnice, lingurare, costume populare autentice şi mobilier ţărănesc.

La târg vor putea fi savurate şi mâncăruri preparate pe loc: ciorbă de potroace, fasole cu ciolan, varză cu costiţă afumată de porc, saramură de crap cu mămăliguţă, frigărui de pui cu legume şi cârnăciori de porc la grătar.

Intrarea la târg este liberă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici