Michael Hăulică şi Cristian Tudor Popescu, în prima antologie în limba engleză a prozei SF româneşti

Michael Hăulică şi Cristian Tudor Popescu semnează texte în prima antologie în limba engleză de proză contemporană românească SF şi fantasy, intitulată "Worlds and Beings", care va fi lansată, sâmbără, de la ora 11.00, la Institutul Cultural Român (ICR) din Bucureşti.

224 afișări
Imaginea articolului Michael Hăulică şi Cristian Tudor Popescu, în prima antologie în limba engleză a prozei SF româneşti

Michael Hăulică şi Cristian Tudor Popescu, în prima antologie în limba engleză a prozei SF româneşti (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Volumul este un proiect editorial al ICR, fiind prima antologie cuprinzătoare a prozei SF şi fantasy româneşti în limba engleză, iar printre cei 25 de scriitori români care semnează textele acestei cărţi se numără Cristian Tudor Popescu, Dănuţ Ungureanu, Marian Truţă, Cristian Mihail Teodorescu, Sebastian A. Corn şi Michael Hăulică.

Coordonatorul antologiei este prozatorul şi dramaturgul Horia Gârbea, iar traducerea în limba engleză a fost realizată de Magda Groza, Mihaela Mudure şi Samuel Onn.

"Literatura română de azi merită o antologie SF, iar cititorul străin interesat de cultura română o merită la rându-i din plin", scrie Horia Gârbea în prefaţa volumului care se adresează cititorilor, criticilor şi editorilor din străinătate, cu precădere celor din spaţiul anglofon.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici