Microsoft a prezentat Windows 8, cea mai importantă versiune a sistemului după cea din '95

Microsoft a prezentat miercuri, la Barcelona, Windows 8, cea mai importantă versiune a sistemului de operare după cea lansată în ‘95, potrivit preşedintelui diviziei Windows a grupului, Steve Sinofsky, relatează New York Times.

1179 afișări
Imaginea articolului Microsoft a prezentat Windows 8, cea mai importantă versiune a sistemului după cea din '95

Microsoft a prezentat Windows 8, cea mai importantă versiune a sistemului după cea din '95

Prezentarea, la care au fost servite cupe de şampanie şi gustări, a avut loc în cadrul Mobile World Congress.

"Windows 8 este o schimbare de generaţie pentru sistemul de operare Windows, în privinţa designului, funcţionalităţii şi implementării", a spus Sinofsky.

Microsoft a proiectat două versiuni pentru Windows 8, una cu o interfaţă tactilă, disponibilă pe tabletele Microsoft, şi o alta pentru PC-uri, la care se vor putea folosi mouse-ul şi tastatura. Ambele versiuni au aceeaşi estetică şi acelaşi sistem de navigare.

Sinofsky a spus că Microsoft s-a asigurat că utilizatorii care folosesc Windows pe un smartphone, tabletă sau laptop nu vor avea probleme la trecerea de la un aparat la altul.

"Există prea multe diferenţe între tablete şi smartphone-uri. Windows 8 face utilizarea acestora mai uşoară", a spus Sinofsky.

Julie Larson-Green, şefă de design pentru Windows 8, a prezentat noul soft pe o tabletă Samsung, afirmând că s-a vrut ca interacţiunea cu sistemul de operare să fie rapidă şi fluidă.

Noua interfaţă, care arată la fel cu cea utilizată de Microsoft la Windows Phone, constă în butoane animate, pătrate, numite Metro, care conţin informaţii din conturile de pe Web, precum Facebook, Twitter şi Skydrive, sistemul Microsoft de stocare cloud.

Larson-Green a explicat că mai multe aplicaţii vor fi instalate în Windows 8, inclusiv Xbox Live, Internet Explorer şi un player pentru video şi muzică, prin care utilizatorii pot cumpăra şi viziona conţinut.

Pentru utilizatorii care preferă interfaţa originală a Windows, există o aplicaţie care elimină butoanele animate.

Varianta test a Windows 8 este disponibilă pentru descărcare, dar oficialii Microsoft nu au dat detalii despre momentul când noua versiune a sistemului de operare va fi scoasă la vânzare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici