Miculescu, propus pentru conducerea SRR, a fost respins de plenul Parlamentului

Ovidiu Miculescu, propus de CA al SRR pentru funcţia de preşedinte al instituţiei, a fost invalidat, marţi, de plenul reunit al Parlamentului, în condiţiile în care PSD şi PNL nu au participat la vot.

75 afișări
Imaginea articolului Miculescu, propus pentru conducerea SRR, a fost respins de plenul Parlamentului

Miculescu, propus pentru conducerea SRR, a fost respins de plenul Parlamentului (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

În favoarea lui Ovidiu Miculescu au fost exprimate 3 voturi. Împotriva sa au fost exprimate 237 de voturi, în timp ce un vot a fost anulat.

La vot au fost prezenţi 241 de parlamentari. Votul a fost secret, cu bile.

PSD şi PNL au părăsit sala de şedinţă în semn de protest faţă de faptul că votul asupra preşedinţilor CA al SRR şi TVR se face succesiv şi nu simultan cum s-a procedat la alegerea membrilor CA ale TVR şi SRR.

Preşedintele Camerei, Roberta Anastase a precizat, înainte de vot, că există un aviz negativ din partea Comisiilor de cultură pentru Ovidiu Miculescu.

Înainte de vot, membrii CA al TVR s-au întrunit şi au decis să-l propună pe Lăzescu pentru postul de preşedinte-director general al TVR, iar membrii CA al SRR au optat pentru Ovidiu Miculescu pentru postul de preşedinte al SRR.

Alexandru Lăzescu şi Ovidiu Miculescu au fost audiaţi de Comisiile de cultură, iar Lăzescu a fost avizat favorabil, iar Miculescu nefavorabil.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici