Mihaela Rădulescu, Cristina Ţopescu şi Radu Călin Cristea, decoraţi de regele Mihai

Vedeta de televiziune Mihaela Rădulescu, realizatoarea TV Cristina Ţopescu şi jurnaliştii Radu Călin Cristea şi Luca Niculescu s-au numărat printre personalităţile decorate luni de regele Mihai, informează biroul de presă de la palatul Elisabeta.

772 afișări
Imaginea articolului Mihaela Rădulescu, Cristina Ţopescu şi Radu Călin Cristea, decoraţi de regele Mihai

Mihaela Rădulescu (Imagine: Cristina Nichitus/Publimedia)

Regele Mihai I al României, prin mijlocirea principesei Margareta, a decorat o serie de persoane din mediul cultural, economic, educaţional şi din presa românească.

Astfel, în prezenţa principesei moştenitoare şi a principelui Radu, Sala Regilor de la Palatul Elisabeta a găzduit, luni seară, ceremonia solemnă în cadrul căreia au fost decoraţi cu Medalia Regele Mihai I Pentru Loialitate maestrul bucătar la palatul Elisabeta Eugenia Ilie, inginerul Elena Drambei, femeia de afaceri Anca Mitu, profesoara Diana Zotescu, realizatorul de radio Alexandru Rusu, jurnalistul Luca Niculescu, realizatoarea TV Cristina Ţopescu, istoricul Marius Oprea şi vedeta de televiziune Mihaela Rădulescu.

De asemenea au fost decoraţi cu Crucea Casei Regale a României regizoarea Cătălina Buzoianu şi jurnalistul Radu Călin Cristea.

Seara s-a încheiat cu o recepţie găzduită în Sufrageria Mare a Palatului Elisabeta.

Create în anul 2008, cele două decoraţii regale sunt destinate acelor persoane care dovedesc loialitate faţă de rege şi familia regală, faţă de principiile şi valorile statului român, în dimensiunea şi legitimitatea sa istorică.

Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate se acordă membrilor merituoşi ai Casei Regale sau colaboratorilor de peste cinci ani ai acesteia, din toată ţara şi din străinătate. Decoraţia este semnul preţuirii regelui faţă de românii sau străinii care au dovedit loialitate şi încredere în destinul familiei regale din România, făcând eforturi şi, adeseori, sacrificii personale pentru a sprijini principiile Coroanei în ţara noastră.

Crucea Casei Regale a României poate fi acordată unor personalităţi în poziţii importante în Casa Regală. Se poate decerna şi unor colaboratori ai Casei Regale care se bucură de prestigiu în societatea românească, reprezentând societatea civilă, mediul politic sau economic, lumea culturii sau a diplomaţiei, precum şi organizaţii naţionale sau internaţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici