Mihnea Vasiliu: Se ia o pauză de editare a ziarului Cotidianul până la găsirea unui investitor

Ziarul Cotidianul, editat de Grupul Realitatea-Caţavencu, va fi închis temporar, Mihnea Vasiliu, director divizia Quality a Grupului, precizând pentru MEDIAFAX că publicaţia nu se închide, ci se ia o pauză până la găsirea unui investitor.

253 afișări
Imaginea articolului Mihnea Vasiliu: Se ia o pauză de editare a ziarului Cotidianul până la găsirea unui investitor

Mihnea Vasiliu: Se ia o pauză de editare a ziarului Cotidianul până la găsirea unui investitor

"Cotidianul nu se închide. Se încheie editarea lui de către Realitatea-Caţavencu. Probabil se va lua o pauză până la găsirea unui investitor, după ianuarie 2010. Până la ora actuală nu a fost găsit un investitor", a declarat pentru MEDIAFAX Mihnea Vasiliu.

Pe de altă parte, surse din cadrul grupului au declarat pentru MEDIAFAX că ziarul Cotidianul va fi închis, din 2010.

Grupul Realitatea-Caţavencu a anunţat, pe 9 decembrie, că nu mai editează, de la 1 ianuarie 2010, cotidianele Business Standard şi Cotidianul, fiind purtate negocieri pentru vânzarea agenţiei de presă NewsIn.

Potrivit unor surse din cadrul Realitatea-Caţavencu, angajaţii au fost anunţaţi că, de la 1 ianuarie 2010, grupul se va concentra pe media digitală, urmând să investească în creşterea şi dezvoltarea strategică a posturilor TV şi radio.

"Eu nu ştiu foarte multe, pentru că nu sunt implicat pe partea de bani. Din câte ştiu eu, există discuţii cu cineva interesat de preluare", a declarat, la acea dată, pentru MEDIAFAX Cornel Nistorescu.

Ziarul Cotidianul a fost lansat în 1991 de Ion Raţiu, fiind cumpărat de Realitatea-Caţavencu în 2004.

Grupul Realitatea-Caţavencu este controlat de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, care a declarat, pe 8 decembrie, într-un interviu acordat HotNews, că va renunţa definitiv la print, însă va continua să investească în media electronică, urmând ca trustul Realitatea - Caţavencu să lanseze anul viitor trei televiziuni în Republica Moldova, Ungaria şi Serbia. În interviu, Sorin Ovidiu Vântu spunea că trustul Realitatea - Caţavencu, lansat în urmă cu cinci ani, este "pe investiţie", însă preciza că va renunţa la print.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici