MiniLibri, târg de carte pentru copii, între 7 şi 9 decembrie în Capitală

Târgul de carte pentru copii MiniLibri va avea loc de vineri până duminică, 7-9 decembrie, în Plaza România din Bucureşti, şi va include lansări de carte, dar şi multe activităţi interactive, plăcute şi amuzante, informează organizatorii.

351 afișări
Imaginea articolului MiniLibri, târg de carte pentru copii, între 7 şi 9 decembrie în Capitală

MiniLibri, târg de carte pentru copii, între 7 şi 9 decembrie în Capitală (Imagine: Catalina Filip/ Arhiva Mediafax Foto)

Evenimentul se desfăşoară de vineri până duminică, între orele 10.00 - 22.00.

14 edituri vor aduce cărţi pentru copii la acest eveniment - Adevărul, Aramis, Ascendent, Bookia.ro, Coresi, Corint, Didactica Publishing House, Elf, Erc Press, Girasol, Mac Mac, Mediadocs Publishing, Prior, Sigma -, iar multe publicaţii vor avea reduceri semnificative, de până la 30%.

Copiii vor putea veni de acasă cu cărţile de care s-au plictisit sau care nu mai corespund vârstei lor, iar la târg, după negocieri chibzuite cu alţi copii, se vor alege cu noi poveşti, noi legende, noi aventuri.

La MiniLibri se va face o colectare de cărţi pentru copii, pentru a le dona Fundaţiei Sfânta Macrina unde sunt găzduiţi zilnic aproximativ 120 de copii. Fundaţia Sfânta Macrina este o organizaţie neguvernamentală, înfiinţată în 1996, care are ca scop oferirea de servicii sociale pentru integrarea socială a copiilor şi tinerilor fără adăpost, prevenirea şi înlăturarea cauzelor care generează fenomenul copiilor străzii.

La târgul MiniLibri mai sunt organizate concursuri, spectacole şi piese de teatru.

Specialiştii de la Şcoala Japoneză îi vor învăţa pe copii meşteşugul împachetării cadourilor pentru cei dragi (duminică, 11.00 - 12.00).

De asemenea, copiii prezenţi la miniLibri vor putea trăi o experienţă de neuitat în Maşina Timpului prin care îl vor cunoaşte pe Napoleon, care îi va învăţa despre curaj (sâmbătă, 15.00 - 17.00).

Totodată, Editura Ascendent va lansa cartea "Păţaniile unui ceainic mic", de Alex Toma, un autor în vârstă de 8 ani (sâmbătă, 12.30).

Nici în acest an, la cea de-a şasea ediţie a târgului, nu vor lipsi vedetele, care vor veni să citească sau să reinventeze poveşti cu ajutorul celor mici.

Pentru mai multe detalii se pot consulta paginile online www.minilibri.ro şi www.facebook.com/minilibri.

Scopul acestui târg este să stârnească interesul copiilor pentru citit şi să transforme lectura într-un mijloc de relaţionare între părinţi şi copii.

"Toate fondurile obţinute din donaţii şi sponsorizări vor fi investite în continuarea programului «Un start bun în viaţă». Obiectivul acestui program este de a organiza servicii de educaţie timpurie de calitate, în parteneriat cu autorităţile locale, în zone urbane cu economie slab dezvoltată, cu populaţie mixtă din punct de vedere etnic", spune Carmen Lică, director executiv CEDP Step by Step, organizator miniLibri.

Târgul de carte MiniLibri este organizat de Centrul Step by Step pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională, Grădiniţa Bambi, Şcoala Step by Step, Centrul 2 FasTracKids.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici