Ministerul Culturii, mesaj de condoleanţe la moartea Florinei Cercel: O mare actriţă, iubită de publicul de teatru şi de cel de film

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale a transmis un mesaj de condoleanţe la moartea Florinei Cercel, "o mare actriţă, iubită deopotrivă de publicul de teatru şi de film".

143 afișări
Imaginea articolului Ministerul Culturii, mesaj de condoleanţe la moartea Florinei Cercel: O mare actriţă, iubită de publicul de teatru şi de cel de film

Ministerul Culturii, mesaj de condoleanţe la moartea Florinei Cercel: O mare actriţă, iubită de publicul de teatru şi de cel de film

"O mare actriţă, iubită deopotrivă de publicul de teatru şi de film, doamna Florina Cercel a părăsit fulgerător scena vieţii, lăsând în urma sa un gol din ce în ce mai mare în generaţia de actori care au definit istoria teatrului românesc. Farmecul, frumuseţea şi un amestec de copleşitoare forţă interioară îmbinată armonios cu feminitatea sa, i-au conturat Florinei Cercel o prezenţă şi o personalitate scenică impunătoare, pătrunzătoare, unică în peisajul teatral românesc, motiv pentru care ea va rămâne pentru totdeauna în amintirea tuturor acelora pe care i-a marcat prin rolurile jucate magistral sau prin dăruirea cu care a slujit arta de-a lungul întregii sale cariere de actriţă", transmite Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, într-un mesaj postat pe site.

Actriţa Florina Cercel, care a murit marţi, la vârsta de 76 de ani, va fi înmormântată joi, la ora 13.00, pe Aleea Artiştilor din Cimitirul Bellu Ortodox din Bucureşti.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al artistei va fi depus, joi, la ora 10.00, în foaierul Sălii Mari a TNB, pentru un ultim omagiu.

Anunţul despre decesul actriţei Florina Cercel a fost făcut de Teatrul Naţional Bucureşti (TNB), din echipa căruia aceasta a făcut parte. "Echipa Teatrului Naţional din Bucureşti anunţă cu adâncă durere că astăzi se desparte de marea actriţă Florina Cercel. După mai bine de 45 de ani de carieră pe scena Naţionalului, «Ţuca» ne părăseşte azi, lăsându-ne tot mai trişti, lipsiţi de prezenţa sa impunătoare, de forţa şi de talentul său incontestabil, de farmecul atâtor roluri memorabile, de dăruirea sa remarcabilă în fiecare apariţie scenică", se arată în anunţul TNB.

Actriţa, care suferea de mai mulţi ani de cancer pulmonar, a murit în locuinţa sa din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici