Ministrul Culturii propune ca Sala Mare a Teatrului Naţional să îi poarte numele lui Ion Caramitru

Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu a anunţat luni că a iniţiat demersurile pentru ca Sala mare a Teatrului Naţional din Bucureşti să poarte numele actorului Ion Caramitru.

393 afișări
Imaginea articolului Ministrul Culturii propune ca Sala Mare a Teatrului Naţional să îi poarte numele lui Ion Caramitru

Ministrul Culturii propune ca Sala Mare a Teatrului Naţional să îi poarte numele lui Ion Caramitru

Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu susţine că Ion Caramitru a fost un vizionar şi un motor pentru cultură.

„Îmi doresc ca moştenirea lui să fie păstrată vie în memoria spectatorilor şi a tuturor artiştilor din România, motiv pentru care am iniţiat demersuri prin care Sala Mare a Teatrului Naţional Bucureşti se va numi de acum înainte Sala Ion Caramitru”, a scris Bogdan Gheorghiu pe Facebook.

Conform ministrului, acesta este un demers al recunoaşterii:

„Pino Caramitru îşi merită locul printre marii artişti ai teatrului românesc, care astăzi sunt alături de noi prin creaţiile şi amintirile lăsate:

Sala Radu Beligan (Teatrul de Comedie)
Sala Toma Caragiu (Teatrul Bulandra)
Sala Liviu Ciulei (Teatrul Bulandra)
Sala Horia Lovinescu (Teatrul Nottara)”.

Ion Caramitru a murit, duminică, la Spitalul Elias, din Capitală, unde era internat de mai bine de trei săptămâni. A fost actor de teatru şi film, regizor şi politician român. Din anul 1990 a fost preşedinte al UNITER, iar din 2005 a ocupat funcţia de director al Teatrului Naţional din Bucureşti. A fost ministru al Culturii între 1996 şi 2000, în cabinetul condus de Victor Ciorbea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici