Ministrul Educaţiei: Cuza a introdus învăţământul obligatoriu. Numai o naţiune educată are viitor

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, spune, marţi, de Ziua Unirii Principatelor Române, că cel care a introdus învăţământul obligatoriu este înfăptuitorul Unirii Moldovei cu Ţara Românescă, Alexandru Ioan Cuza, care era convins că doar o naţiune educată are viitor.

816 afișări
Imaginea articolului Ministrul Educaţiei: Cuza a introdus învăţământul obligatoriu. Numai o naţiune educată are viitor

Ministrul Educaţiei: Cuza a introdus învăţământul obligatoriu. Numai o naţiune educată are viitor

Ligia Deca spune că 24 ianuarie 1859 a fost o zi importantă pentru românii, iar ziua a rămas să marcheze faptul că suntem puternici atunci când ne unim pentru un ţel comun.

„Unirea Principatelor este dovada că, şi atunci când vremurile sunt tulburi, românii sunt solidari când există un obiectiv în care cred cu adevărat. Marcăm un moment istoric esenţial pentru formarea României moderne, care trebuie cinstit şi transmis generaţiei tinere. Mulţumiri dascălilor care insuflă elevilor dragostea şi respectul pentru istorie şi pentru personalităţile marcante care au pus bazele României de astăzi. Alexandru Ioan Cuza a introdus învăţământul obligatoriu în anul 1864, convins fiind că numai o naţiune educată poate avea viitor”, spune Ligia Deca, pe pagina sa de Facebook.

Deca adaugă faptul că ea crede că este datoria noastră să ne asigurăm că este respectat dreptul la o educaţie incluzivă de calitate, „aceasta fiind la baza unei Românii unite, educate şi coezive”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici