Mircea Badea le-a spus membrilor CNA că Antena3 pregăteşte, vineri, "o întâlnire cu telespectatorii"

Mircea Badea, realizatorul emisiunii "În gura presei" de la Antena 3, le-a spus membrilor Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) că Antena 3 pregăteşte "o întâlnire cu telespectatorii", vineri, în Bucureşti

Mircea Badea le-a spus membrilor CNA că Antena3 pregăteşte, vineri, "o întâlnire cu telespectatorii" (Imagine: David Nika/ Mediafax Foto)

Sorin Alexandrescu, chief executive officer (CEO) al Antena Group, Mihai Gâdea, directorul general al Antena 3, Mircea Badea şi Adrian Ursu, realizatori la această televiziune, au participat, la şedinţa de joi, a Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA).

Aceştia au discutat cu membrii CNA în contextul în care, potrivit unei notificări de luni a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), cele cinci televiziuni ale trustului Intact - Antena 3, Antena 1, Antena Stars, Euforia TV şi Zu TV -, vor rămâne, vineri, fără sediile lor.

În timpul discuţiilor, Mircea Badea i-a sfătuit pe membrii CNA ca, vineri, să nu îşi parcheze maşinile în zona sediului Consiliului (Piaţa Constituţiei, n.r.), deoarece Antena 3 se va întâlni cu telespectatorii săi.

"Mâine avem o întâlnire cu telespectatorii, nu un protest", a spus Mircea Badea. Faptul că nu este vorba despre un protest a fost subliniat şi de Mihai Gâdea.

Totodată, reprezentanţii trustului Intact au cerut, joi, ajutorul membrilor CNA, în contextul în care cele cinci televiziuni ale grupului de media ar urma să îşi piardă, vineri, sediile, în urma notificării ANAF.

Aceştia au sugerat CNA să solicite de la ANAF "clarificarea procedurilor" care le periclitează în prezent situaţia licenţelor pe care emit cele cinci televiziuni.

"Dacă există mecanisme legale, CNA este singura instituţie din România care poate declanşa mecanisme de protecţie pentru jurnalişti", a spus Mihai Gâdea.

Totodată, Mircea Badea a spus că, în ciuda afirmaţiilor făcute de mai multe televiziuni şi site-uri din afara grupului Intact, "nu există nicio sentinţă, nicio hotărâre judecătorească despre evacuare". "Această afirmaţie a fost perpetuată cu rea-intenţie", a mai spus Badea.

Pe de altă parte, potrivit legislaţiei audiovizualului, pentru ca Antena 3, Antena 1, Antena Stars, Euforia TV şi Zu TV să poată emite din alte studiouri decât cele din prezent, acestea trebuie să fie autorizate de către Consiliu.

Însă reprezentanţii grupului Intact le-au spus membrilor CNA că vor să poată pune în aplicare dreptul de preemţiune şi să poată să închireze actualele spaţii în care îşi desfăşoară activitatea cele cinci televiziuni. În acest sens, reprezentanţii trustului Intact ar fi transmis mai multe adrese la ANAF, la care însă nu li s-ar fi răspuns, după cum au spus reprezentanţii Intact.

Întrebaţi de vicepreşedintele CNA, Răsvan Popescu, dacă au făcut vreun demers pentru a obţine alte spaţii, Sorin Alexandrescu a subliniat că trustul Intact îşi doreşte să plătească chirie şi cele cinci televiziuni ale sale să îşi poată desfăşura în continuare activitatea în actualele sedii. "Dacă nu se poate, ne mutăm în alte locaţii", a mai spus acesta.

Potrivit reprezentanţilor trustului Intact, o eventuală mutare a operaţiunilor acestor televiziuni ar dura aproximativ nouă luni.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a anunţat, luni, printr-un comunicat că "Direcţia generală regională a Finanţelor Publice Bucureşti, în calitate de organ de valorificare împuternicit conform prevederilor O.G. nr. 14/2007, ca reprezentant al statului român-proprietar al imobilelor ce au fost confiscate şi trecute în proprietatea privată a statului, libere de orice sarcini, în baza unei sentinţe judecătoreşti, a notificat astăzi, 15.02.2016, în scopul evacuării, persoanele juridice care ocupau imobilele anterior menţionate".

Totodată, directorul general al Antena 3, Mihai Gâdea, a anunţat, luni, în emisiunea "100 de Minute", că inspectorii ANAF le-au transmis că, în cel mult cinci zile, clădirile în care funcţionează postul de televiziune vor fi evacuate.

"Notificarea de evacuare s-a realizat în vederea punerii în executare a sentinţei penale nr. 701/26.09.2013, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 888/A/08.08.2014, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, Secţia a II-a Penală. Termenul pe care îl au la dispoziţie persoanele notificate este de 5 zile lucrătoare de la data notificării, aşa cum este reglementat la art. 1039 din legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, cu modificările ulterioare", se mai arăta în comunicatul ANAF.

În august 2014, Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv, în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, la opt ani, pe Sorin Pantiş, fost ministru, la şapte ani de închisoare, şi pe Corneliu Popa, fost director al Agenţiei Domeniilor Statului, la opt ani de închisoare.

Instanţa a dispus şi confiscarea mai multor imobile apaţinând inculpaţilor, printre care sediile posturilor de televiziune Antena şi cel al grupului de firme Grivco, prejudiciul total fiind de circa 60 de milioane de euro. Ministerul Finanţelor Publice are calitatea de proprietar al acestor bunuri.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 4 comentarii
Taguri:
CNA ,
ANTENA 3 ,
ANAF
COMENTARII
 • CASA SEMIREGALĂ 19 feb 2016

  ATANSION, ATANSION! ”ÎNTÎLNIREA CU SPECTATORII” VA AVEA LOC LA INTRAREA-N BLOCUL C-14, PRELUNGIREA FERENTARI, ÎN FAȚA SCĂRII B. ÎN CAZ DE PLOAIE, PARANGHELIA SE ȚINE ÎN ”PESCINA” GARSONIEREI 69, LA MUICA D-LUI BADEA. ”VIVE BRESLAU, VIVE MIDIL! TRĂIASCĂ DINASTIA!”

 • jeff 18 feb 2016

  Tudor Chirila are dreptate; personal il admir f. mult, de cand cu acel memorabil 'Apel catre liceeni'. Iohannis a
  cazut in plasa adversarului, opunandu-se lucrului 'bine facut'; sa-i mai dam, totusi, o sansa, desi prejudiciul de imagine creat ieri e imens.

 • Alexandru AMOQ 18 feb 2016

  Presedintele Iohannis a avut dreptate iar Tudor Chirila este o imensa eroare. Din nefericire sunt prea multi ignoranti in aceasta tara obedienta.

 • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Ce părea doar un zvon a devenit realitate. Anunţul neaşteptat facut de Gabriela Firea în direct