Moş Crăciun le-a vorbit pentru prima dată în limba română copiilor din diaspora

  • Emma i-a scris o scrisoare Moşului în engleză
  • Moş Crăciun îi învaţă pe copiii din diaspora colinde în limba română
  • Chiar dacă este pandemie, Moşul va ajunge la toţi copiii
167 afișări
Imaginea articolului Moş Crăciun le-a vorbit pentru prima dată în limba română copiilor din diaspora

Moş Crăciun vine la toţi copiii din lume şi le vorbeşte în limba ţării în care locuiesc. Anul acesta, Moşul le-a făcut o surpriză copiilor români din diaspora. Micuţii au fost sunaţi cu apel video de Moş Crăciun şi Spiriduşul Sufleţel.

Moşul nu a fost surprins atunci când de cealaltă parte a ecranului a zărit chipuri care cereau ajutor părinţilor pentru anumite cuvinte în limba română.

„Încet, încet, se depărtează de limba maternă, de limba română”, spune Moş Crăciun.

„Să ştiţi că foarte mulţi copii au uitat poeziile în limba română, mai ales dacă au stat mai mulţi ani plecaţi, şi desigur, colindele. Majoritatea dintre ei le-au uitat şi le-au înlocuit cu cântecele venite din poveştile occidentale contemporane”, povesteşte Spiriduşul Sufleţel.

Emma are şase ani şi locuieşte în Marea Britanie împreună cu părinţii ei. Este clasa a doua şi până acum nu l-a auzit niciodată pe Moşul vorbind în limba română.

Dar ea ştie ce cadouri vrea să găsească anul acesta sub brad. A profitat de ocazie şi i-a cerut Moşului cadouri şi pentru prietenii ei, ca nu cumva aceştia să rămână fără daruri. „Un smartwatch micuţ pentru Roger, una pentru Alessia şi una pentru mine.”

„Darul este întotdeauna primul vizat şi este miza cea mai mare a întâlnirii dintre copil şi mine, Moş Crăciun”, adaugă Moşul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici