Mostra veneţiană merge înainte: Festivalul de Film de la Veneţia nu cedează în faţa pandemiei şi va fi primul de anul acesta

  • Festivalul de Film de la Veneţia îşi menţine datele de desfăşurare.
  • Anul acesta, preşedintele juriului este actriţa australiană Cate Blanchett.
  • Din 15 iunie, italienii vor putea merge la cinema.
63 afișări
Imaginea articolului Mostra veneţiană merge înainte: Festivalul de Film de la Veneţia nu cedează în faţa pandemiei şi va fi primul de anul acesta

Mostra veneţiană merge înainte: Festivalul de Film de la Veneţia nu cedează în faţa pandemiei şi va fi primul de anul acesta

Dacă eşti pasionat de filme, probabil ştii că industria a fost grav afectată de pandemie anul acesta, numeroase premiere şi festivaluri fiind anulate. Te vei bucura totuşi să auzi că cel mai vechi festival din Europa, Mostra veneţiană, merge înainte. Guvernatorul regiunii italiene Veneto, Luca Zaia, a anunţat că manifestarea îşi menţine datele de desfăşurare, între 2 şi 12 septembrie. Mostra veneţiană devine astfel primul festival de film major care are loc anul acesta, potrivit Deadline.

Cel mai probabil, cea de-a 77-a ediţie a evenimentului va prezenta mai puţine filme, care vor fi anunţate la sfârşitul lunii iulie.„Probabil se vor purta măşti şi se va practica distanţarea socială, numărul spectatorilor va fi redus, la fel şi al jurnaliştilor acreditaţi", a declarat luna trecută Alberto Barbera, directorul artistic al evenimentului.

Starul australian Cate Blanchett va fi preşedintele juriului competiţiei principale, pentru Leul de Aur, obţinut anul trecut de filmul "Joker", de Todd Phillips.

Italia a fost una dintre ţările cele mai afectate de pandemie, cu peste 32.500 de morţi. Totuşi, la sfârşitul săptămânii trecute, italienii au putut merge la plajă, iar, de luni, sunt deschise centrele de fitness, cele sportive, piscinele, Graniţele vor fi deschise din 3 iunie, iar, din 15 iunie, italienii vor putea merge la cinema, respectând regulile distanţării sociale. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici