Murdoch o va reangaja pe Rebekah Brooks, implicată în scandalul interceptărilor telefonice ilegale

News Corporation, grupul media controlat de magnatul Rupert Murdoch, o va reangaja pe Rebekah Brooks, fosta şefă a operaţiunilor sale din Marea Britanie, care a fost achitată anul trecut în procesul interceptărilor telefonice ilegale practicate de un fost tabloid deţinut de Murdoch.

75 afișări
Imaginea articolului Murdoch o va reangaja pe Rebekah Brooks, implicată în scandalul interceptărilor telefonice ilegale

Murdoch o va reangaja pe Rebekah Brooks, implicată în scandalul interceptărilor telefonice ilegale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rebekah Brooks ar urma să se întoarcă la News Corporation, unde se va ocupa de divizia digitală şi de social media a companiei, potrivit unor surse citate de nytimes.com.

Cel mai probabil, Brooks va avea un rol executiv şi va trebui să găsească soluţii pentru dezvoltarea operaţiunilor digitale ale News Corporation, în special în domeniul conţinutului generat de utilizatori şi în social media.

În acest sens, ea ar urma să lucreze cu Storyful, o companie care monitorizează platformele de socializare pentru a descoperi conţinut important, pe care grupul News Corporation a achiziţionat-o în 2013.

Până în prezent, Rebekah Brooks nu a semnat încă un contract cu News Corporation, potrivit surselor citate, care au precizat că încă nu a fost stabilit în mod formal rolul pe care Brooks îl va ocupa în companie.

Este posibil ca Rebekah Brooks să lucreze din Marea Britanie, însă nu din sediul central al filialei britanice a News Corporation, denumită News UK.

Potrivit unor relatări din The Mail on Sunday, Rebekah Brooks ar urma să se ocupe de coordonarea noilor achiziţii în online pentru Rupert Murdoch, în New York. Pe de altă parte, potrivit Financial Times, Brooks ar urma să preia conducerea companiei Storyful.

Rebekah Brooks, fosta şefă a operaţiunilor News Corporation din Marea Britanie, a fost achitată în vara anului trecut în procesul interceptărilor telefonice ilegale practicate de fostul tabloid britanic News of the World (NotW), deţinut de Rupert Murdoch.

În toamnă, Brooks a fost văzută la sediul central al News Corporation din New York, în timpul unei întâlniri cu Rupert Murdoch.

Interceptările telefonice practicate între 2000 şi 2006 de NotW au vizat sute de persoane: de la celebrităţi precum prinţul Harry şi Kate Middleton la artişti de renume precum actorul Jude Law şi până la persoane mai puţin cunoscute, dar care apar totuşi pe prima pagină a presei britanice.

Scandalul politico-mediatic provocat de dezvăluirea acestor practici a condus la închiderea precipitată a tabloidului duminical News of the World, deţinut de Rupert Murdoch, în vara anului 2011.

Andy Coulson, fostul redactor-şef al tabloidului NotW, a fost găsit vinovat în acest proces al interceptărilor telefonice ilegale practicate de fostul tabloid deţinut de Rupert Murdoch şi a primit o pedeapsă de 18 luni de închisoare.

Magnatul media Rupert Murdoch este fondatorul şi preşedintele grupului media News Corporation. News Corporation a finalizat, până la sfârşitul lunii iunie 2013, proiectul său de scindare, în companii diferite, a diviziei editoriale de activităţile de divertisment.

Divizia de cinema şi televiziune - inclusiv studiourile 20th Century Fox, reţeaua de televiziune Fox şi postul Fox News - a fost separată de cea care include ziarele şi operaţiunile de publishing ale grupului News Corp.

Din grupul media News Corp. fac parte şi publicaţiile americane Wall Street Journal şi New York Post, dar şi ziarele britanice Sunday Times şi The Sun, dar şi The Australian şi editurile HarperCollins şi Harlequin Enterprises.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici