Musulmanii din România celebrează Kurban Bayram-ul

Sărbătoarea Sacrificiului este unul dintre cele mai importante evenimente religioase şi este celebrată în luna Zilhigge, ultima lună din calendarul islamic, anunţă Muftiatul Cultului Musulman din România.

900 afișări
Imaginea articolului Musulmanii din România celebrează Kurban Bayram-ul

Musulmanii din România celebrează Kurban Bayram-ul

Sărbătoarea durează patru zile, iar în prima zi, după slujba religioasă oficiată în lăcaşurile de cult, credincioşii musulmani sacrifică animale, doar o parte din carne fiind păstrată pentru casă, restul fiind împărţită în special persoanelor cu posibilităţi materiale reduse. Ca şi cu prilejul Ramazan Bayram-ului, şi în acest caz se merge în vizite la rude şi prieteni şi se primesc vizite.

Premergător Sărbătorii Sacrificiului, în lumea musulmană are loc pelerinajul la locurile sfinte, Mecca şi Medina.

Respectând, tradiţia, Muftiul Muurat Iusuf va oficia Marea Rugăciune Comună (Bayram Namazi), sâmbătă, de la ora 06:08, la Geamia Hunchiar, din Constanţa, iar ulterior va participa la o serie de sacrificii ritualice şi va oferi pachete ce vor conţine carne de kurban pentru familiile nevoiaşe din judeţele Constanţa, Tulcea şi Cǎlǎraşi.

„Fiecare musulman, atât din România, cât şi de pe întreg Mapamondul, împărtăşeşte în aceste zile bucuria Sărbătorii Sacrificiului alături de familie şi prieteni. Sunt zile încărcate de profunde semnificaţii religioase, care ne întăresc totodată şi relaţiile cu cei din jurul nostru şi ne înlesnesc reflecţia asupra propriilor gânduri şi trăiri. Kurban-ul înseamnă apropierea de Creator, de semeni, de dreptate, de bunătate, de fapte frumoase şi totodată de noi înşine. În această zi de mare sărbătoare, să ne rugăm la Bunul Allah ca toţi cei care trec prin oroarea războiului şi a foametei să fie binecuvântaţi cu un trai fără de suferinţă, iar această sărbătoare să fie pentru fiecare dintre noi prilej de bucurie şi linişte sufletească”, este mesajul muftiului Muurat Iusuf adresat credincioşilor musulmani.

Potrivit Muftiatului Cultului Musulman din România, Sărbătoarea Sacrificiului comemorează gestul de sacrificiu al Profetului Ibrahim, cel care, pus să aleagă între dragostea faţă de unicul său fiu Ismael şi adoraţia lui Allah, optează pentru confirmarea devoţiunii faţă de divinitate.

„Potrivit Coranului, pentru a-şi exprima credinţa necondiţionată şi supunerea faţă de Allah, Ibrahim se arată pregătit să-şi sacrifice fiul, pe Ismael, dar Creatorul, văzându-i determinarea şi neclintita credinţă, îl trimite pe Arhanghelul Gabriel cu un berbec pe altarul sacrificiului. Astfel, lama cuţitului taie gâtul animalului şi nu pe cel al copilului mult iubit, ziua aceasta fiind celebrată de lumea musulmană ca Sărbătoarea Sacrificiului”, arată Muftiatul Cultului Musulman din România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici