Muzeul Rodin din Paris, redeschis pentru public, după renovări de trei ani

Muzeul Rodin din Paris va fi redeschis pentru public în această săptămână, după renovări care au durat trei ani, şi va include o nouă expoziţie dedicată renumitului sculptor francez, informează Reuters.

296 afișări
Imaginea articolului Muzeul Rodin din Paris, redeschis pentru public, după renovări de trei ani

Muzeul Rodin din Paris, redeschis pentru public, după renovări de trei ani

Situat în centrul capitalei franceze, Hotel Biron şi grădina sa au reprezentat spaţiul în care a trăit şi a lucrat Auguste Rodin în ultimii ani din viaţă, înainte de decesul său din 1917, şi includ câteva versiuni ale sculpturilor "Gânditorul" şi "Sărutul" - două dintre cele mai cunoscute opere ale artistului.

Muzeul atrage circa 700.000 de vizitatori în fiecare an şi a avut nevoie de o finanţare de 16 milioane de euro pentru lucrări de renovare, care au cuprins reparaţii urgente la nivelul podelelor şi o revizuire generală a designului interior.

Instituţia are de acum un nou aspect şi expune opere ce nu au mai fost văzute niciodată în public, alături de câteva tablouri din colecţia personală a lui Rodin, realizate de pictori de seamă, precum Vincent van Gogh şi Edvard Munch.

Muzeul Rodin se va redeschide pentru public pe 12 noiembrie, ziua în care se vor împlini 175 de ani de la naşterea artistului francez.

Sculptorul, graficianul şi pictorul francez Auguste Rodin (12 noiembrie 1840 - 17 noiembrie 1917) a revoluţionat limbajul sculpturii, fiind considerat de mulţi critici drept cel mai mare sculptor după Michelangelo. Rodin şi-a demonstrat modernitatea nu doar prin stilul conceptual al lucrărilor sale, ci şi prin modul de expunere, alegând spaţiile în aer liber.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici