„Muzica de Oscar” a inegalabilului compozitor Ennio Morricone se aude la Ateneul Român în luna mai

Faimoasele coloane sonore ale inegalabilului compozitor Ennio Morricone vor putea fi ascultate în luna mai la Ateneul Român, sub bagheta maestrului Andrea Albertini şi a orchestrei „Le Muse”. Special guest este soprana Susanna Rigacci.

990 afișări
Imaginea articolului „Muzica de Oscar” a inegalabilului compozitor Ennio Morricone se aude la Ateneul Român în luna mai

Maestro Ennio Morricone, Facebook

„Muzică de Oscar” vine la Ateneul Român pe data de 15 mai, începând cu ora 20:00.

Atunci, faimoasele coloane sonore ale inegalabilului compozitor Ennio Morricone vor răsuna în sala Ateneului Român pentru 90 de minute, sub bangheta maestrului Andrea Albertini si orchestrei „Le Muse”.

Special Guest va fi cunoscuta soprană Susanna Rigacci, vocea care l-a insoţit timp de două decenii pe marele compozitor în fascinanta sa călătorie muzicală.

Ennio Morricone (10 noiembrie 1928 – 06 iulie 2020) este unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai influenţi compozitori din istoria filmului, din toate timpurile. Versatilul compozitor, orchestrator, dirijor şi trompetist a murit la vârsta de 91 de ani, contribuind cu muzică la peste 500 de filme şi seriale.

Orchestra „Le Muse”, condusă de maestrul Andrea Albertini, prezintă un omagiu adus lui Ennio Morricone, orchestra interpretand o selecţie fină a unora dintre cele mai cunoscute coloane sonore ale marelui compozitor italian.

Muzica absolut încâtătoare şi unică este îmbogăţită cu proiectii din filme şi fotografii, proiectate în timpul concertului, şi care contribuie la crearea unei atmosfere de neuitat.

Marele Ennio Morricone a compus multe dintre cele mai faimoase coloane sonore din lume. Filmografia sa include peste 70 de filme premiate, toate peliculele lui Sergio Leone de la "A Fistful of Dollars”, filmele lui Giuseppe Tornatore de la „Cinema Paradiso”, dar si pelicule ca: „The Battle of Algiers”, „Animal Trilogy”, „1900”, „Exorcist II”, „Days of Heaven”, „La Cage aux Folles I, II, III”, 1Le Professionnel”, „Once Upon a Time in America”, „The Mission”, „The Untouchables”, „Mission to Mars”, „Bugsy”, „Disclosure”, „In the Line of Fire”, „Bulworth”, „Ripley's Game” şi „The Hateful Eight”.

Partitura sa pentru „The Good, the Bad and the Ugly” (1966) este considerată una dintre cele mai recunoscute şi mai influente coloane sonore din istorie. A fost inclusă în Hall of Fame.

Biletele sunt puse în vânzare via eventim.ro cub preţuri între 629 de lei (VIP) şi 329 de lei (categoria III).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici