Nemţii schimbă regulile la Berlin: cluburile de muzică vor fi socotite instituţii de cultură. Ce se întâmplă cu cinematografele

Cluburile în care nemţii ascultă muzică vor fi socotite instituţii de cultură de acum încolo. Noua reglementare aduce modificări favorabile, venind la pachet cu scutiri de taxe.Totuşi, bordelurile rămân doar locuri de divertisment.

444 afișări
Imaginea articolului Nemţii schimbă regulile la Berlin: cluburile de muzică vor fi socotite instituţii de cultură. Ce se întâmplă cu cinematografele

Nemţii schimbă regulile la Berlin: cluburile de muzică vor fi socotite instituţii de cultură

După o campanie susţinută care a durat mai bine de un an, cluburile de muzică din Germania şi-au anunţat victoria: vor fi recunoscute ca locuri de cultură, şi nu doar la locuri de distracţie. 

Potrivit Live Musik Kommission, un vot unanim a fost acodat în favoarea unei recomandări de a schimba cluburi de la statutul de clădiri de divertisment la clădiri culturale. Astăzi, 7 mai, proiectul va fi prezentat guvernului federal pentru consimţământul final.

Iniţiatorii proiectului au propus ca legea să fie schimbată astfel încât reglementările din domeniul construcţiilor să considere cluburile cu o valoare demonstrabilă ca instituţii culturale. Ei propun, de asemenea, o clauză cu privire la limitele de zgomot.

În afară de recunoaşterea culturală, locaţiile selectate vor beneficia de scutiri de taxe, vor fi protejate de strămutare şi li se va permite să funcţioneze în mai multe părţi ale oraşului. Teatrele, muzeele şi sălile de concerte se numără printre locurile considerate culturale, în timp ce casele de pariuri, bordelurile şi cinematografele sunt considerate a fi exclusiv pentru divertisment, iar încadrarea acestora nu se va modifica. 

Thore Debor, purtătorul de cuvânt al LiveKomm, a adăugat, referitor la această iniţiativă: ”Contăm pe preluarea rapidă a acestui mandat parlamentar de către guvernul federal şi pe punerea în aplicare a modificării ordonanţei privind utilizarea clădirilor în această legislatură. Mai ales acum, în vremuri de corona, avem nevoie de acest pas restante mai mult decât oricând”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici