News Corporation a finalizat vânzarea companiilor News Outdoor România şi News Outdoor Rusia

News Corporation, companie controlată de Rupert Murdoch, a anunţat vineri că a finalizat vânzarea celor 79 de procente pe care le deţinea în cadrul companiilor de publicitate News Outdoor România şi News Outdoor Rusia, către un grup de investitori controlat de VTB Capital, potrivit unui comunicat.

323 afișări
Imaginea articolului News Corporation a finalizat vânzarea companiilor News Outdoor România şi News Outdoor Rusia

News Corporation, companie controlată de Rupert Murdoch (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ceilalţi doi acţionari ai News Outdoor Rusia şi News Outdoor România sunt NOOH Investments Cooperatief U.A., reprezentându-l pe Peter Gerwe, şi Marathon Outdoor Cooperatief U.A., o companie administrată de Alfa Capital Partners, care şi-au păstrat cele 21 de procente pe care le deţineau.

News Outdoor Rusia este cea mai mare companie de publicitate outdoor din această ţară, cu activitate în peste 50 de oraşe.

Această tranzacţie confirmă decizia companiei News Corporation de a-şi vinde operaţiunile din industria publicităţii outdoor, cu excepţia celor deţinute în cadrul News Outdoor Republica Cehă.

News Corporation este o companie globală de media şi divertisment cu operaţiuni în mai multe domenii: programe retransmise pe cablu, divertisment, televiziune, televiziune prin satelit, publishing şi alte domenii.

La 31 martie 2011, News Corporation avea active în valoare de aproximativ 60 de miliarde de dolari, în timp ce veniturile anuale totale ale companiei se ridică la circa 33 de miliarde de dolari.

News Corporation a anunţat încă din 2007 că intenţionează să vândă acţiunile din cadrul firmei de publicitate News Outdoor, care are o reţea ce acoperă Europa de Est şi Asia, după cum transmitea la momentul respectiv Brand Republic.

News Corp., prin filiala sa News International, se află în centrul unui scandal în Marea Britanie, după ce angajaţi ai publicaţiei News of the Word au fost acuzaţi că au interceptat ilegal convorbirile unor vedete, dar şi ale unor politicieni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici