Nicolae Manolescu a fost reales preşedinte al Uniunii Scriitorilor, pentru a treia oară. Manolescu: Este o corvoadă în plus

Criticul Nicolae Manolescu a fost ales, luni, preşedinte al Uniunii Scriitorilor din România (USR), pentru a treia oară consecutiv, a declarat pentru MEDIAFAX Nicolae Prelipceanu, directorul de imagine al instituţiei.

421 afișări
Imaginea articolului Nicolae Manolescu a fost reales preşedinte al Uniunii Scriitorilor, pentru a treia oară. Manolescu: Este o corvoadă în plus

Nicolae Manolescu, preşedintele Uniunii Scriitorilor (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Nicolae Prelipceanu a declarat pentru MEDIAFAX că Nicolae Manolescu a fost ales preşedintele USR cu 705 voturi, în timp ce contracandidatul său, Dan Mircea Cipariu, a obţinut 196 de voturi. Totodată, 37 de voturi au fost anulate.

După ce şi-a depus candidatura, Nicolae Manolescu a anunţat că îl va propune pe Varujan Vosganian în funcţia de prim-vicepreşedinte şi pe Gabriel Chifu în funcţia de vicepreşedinte.

Statutul Uniunii Scriitorilor din România (USR) a fost modificat pe 12 martie şi i-a permis lui Nicolae Manolescu, care se afla la al doilea mandat la conducerea USR, să candideze pentru un al treilea mandat în funcţia de preşedinte al uniunii.

Nicolae Manolescu a fost ales iniţial în funcţia de preşedinte al USR în anul 2005 şi a fost reales în această funcţie în noiembrie 2009. Cel de-al doilea mandat al lui Nicolae Manolescu în fruntea Uniunii Scriitorilor expiră în noiembrie 2013.

Nicolae Manolescu, născut în 1939, este membru corespondent al Academiei Române, critic literar, editorialist, profesor universitar, eseist, istoric literar şi fost politician. Ambasador al României la UNESCO, el este considerat a fi unul dintre cei mai importanţi critici literari contemporani. Din 1990, Manolescu este director al publicaţiei România literară.

În prezent, USR are 2.400 de membri, care activează în cele 12 filiale regionale organizate în România şi în filiala Chişinău.

Nicolae Manolescu, despre noul mandat la preşedinţia Uniunii Scriitorilor: Este o corvoadă în plus

Criticul literar Nicolae Manolescu, ales, luni, preşedinte al Uniunii Scriitorilor din România (USR), pentru a treia oară, a declarat pentru MEDIAFAX că acest nou mandat reprezintă o onoare, dar şi "corvoadă în plus".

"O corvoadă în plus. Desigur este şi o onoare că m-au reales colegii mei, dar este o corvoadă în plus", a spus, luni, Nicolae Manolescu, despre noul mandat la preşedinţia Uniunii Scriitorilor din România (USR).

În ceea ce priveşte planurile sale în acest nou mandat, Nicolae Manolescu a precizat că are două priorităţi oarecum diferite.

"Una dintre priorităţi este stabilizarea financiară, materială, a Uniunii Scriitorilor, care, ca toată lumea, a trecut şi cred că mai trece printr-o criză, şi a doua, creşterea vizibilităţii scriitorilor, a breslei, cu alte cuvinte a statutului social al scriitorului, care nu mai este nici măcar ce-a fost pe vremea comunismului. Sigur, nu aspirăm neapărat să fim vedete precum fotbaliştii sau top-modelele, dar măcar să avem un statut social cuviincios", a declarat pentru MEDIAFAX Nicolae Manolescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici