Nicolau, despre o numire la şefia TVR: Trebuie să evaluez situaţia; în TVR e "un cancer generalizat"

Valentin Nicolau a declarat luni, la Parlament, că, în cazul în care i se va propune preluarea conducerii interimare a SRTv, va trebui să evalueze situaţia, precizând totodată că, în prezent, în Televiziunea Română este "un cancer generalizat".

420 afișări
Imaginea articolului Nicolau, despre o numire la şefia TVR: Trebuie să evaluez situaţia; în TVR e "un cancer generalizat"

Valentin Nicolau (Imagine: Cătălina Filip / Mediafax Foto)

Valentin Nicolau a venit luni, după ora 15.00, la sala de şedinţe a Comisiei pentru Cultură din Camera Deputaţilor, precizând că a fost sunat să vină la şedinţa comisiei, care ar urma să aibă loc de la ora 16.00.

Iniţial, Valentin Nicolau a evitat să precizeze cine l-a sunat pentru a se prezenta la Comisia pentru Cultură, ulterior spunând că a fost chemat de secretariatul comisiei.

"Acum mă duc să mă lămuresc. Nu ştiu nimic", a spus Valentin Nicolau.

Întrebat dacă va accepta să preia conducerea Societăţii Române de Televiziune (SRTv), Valentin Nicolau a spus: "Deocamdată trebuie să evaluez situaţia".

El a mai spus că a fost membru în fostul Consiliu de Administraţie (CA) al TVR, ca reprezentant al angajaţilor televiziunii publice.

În condiţiile în care fostul CA a fost demis de Parlament, ca urmare a respingerii raportului de activitate al TVR pe anul 2012, Valentin Nicolau a spus că cel mai plauzibil ar fi numirea unui director general interimar la SRTv, întrucât procedurile de numire a unui nou CA sunt mult mai lungi.

"Numirea unui director general interimar se poate face de către Parlament", a spus Valentin Nicolau.

Întrebat dacă el consideră că chemarea sa la Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor are vreo legătură cu numirea directorului general interimar, Valentin Nicolau a spus: "Eu cred că da, pentru că nu au altă soluţie". El a mai spus că poate să confirme că în TVR este "un cancer generalizat".

Valentin Nicolau a stat circa un minut în faţa uşii închise a sălii în care în mod obişnuit se desfăşoară şedinţele Comisiei de Cultură a Camerei Deputaţilor, după care a plecat.

Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor urma să îşi înceapă activitatea în jurul orei 16.00, însă pe ordinea de zi nu figura un punct cu privire la conducerea TVR.

Numirea directorului interimar al TVR poate fi făcută doar în şedinţă comună a Comisiilor de Cultură din Camera Deputaţilor şi Senat.

Surse politice au declarat, luni, pentru MEDIAFAX că PSD îl va susţine la şefia TVR pe Valentin Nicolau în Comisiile de Cultură.

Însă preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat luni, la finalul reuniunii grupului senatorilor PSD, că partidul pe care îl conduce nu va face o propunere pentru şefia TVR, afirmând că aşteaptă propunerea din partea PNL.

Liderul PSD a admis, totuşi, că la nivelul partidului s-a discutat despre varianta propunerii lui Nicolau.

Valentin Nicolau a mai condus Televiziunea Română, din funcţia de preşedinte-director general, în perioada 2002-2005.

De asemenea, Valentin Nicolau a fost membru în fostul Consiliu de Administraţie al TVR, care a fost demis pe 10 decembrie de Parlament, odată cu respingerea raportului de activitate al SRTv pe anul 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici