Nigel Kennedy şi Damian Drăghici, în premieră la Bucureşti

Nigel Kennedy şi Damian Drăghici vor cânta împreună, în premieră, pe 8 mai, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, în cadrul evenimentului "Classical Meets Jazz".

711 afișări
Imaginea articolului Nigel Kennedy şi Damian Drăghici, în premieră la Bucureşti

Nigel Kennedy (Foto) şi Damian Drăghici, în premieră la Bucureşti (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Concertul "Classical Meets Jazz" aduce publicului român un dialog inedit între muzica clasică şi jazz, între vioară şi nai, între registrul internaţional şi expresia muzicală românească.

La 10 ani de la spectacolul "Damian's Fire", care în 2001 a strâns circa 70.000 de oameni în faţa Palatului Parlamentului, Damian Drăghici, artistul care a adus naiul în muzica jazz, revine în Piaţa Constituţiei alături de Nigel Kennedy, recunoscut de 25 de ani ca unul dintre violoniştii cei mai importanţi ai lumii.

Pe lângă repertoriul clasic şi de jazz al serii, printre momentele speciale se anunţă interpretarea unor fragmente din repertoriul marilor muzicieni George Enescu, Maria Tănase, Grigoraş Dinicu, Fănică Luca şi Georges Boulanger. Nigel Kennedy, un împătimit al genului Klezmer (adaptare a muzicii populare est-europene), se va alătura în premieră la Bucureşti unui spectacol care îmbină muzica clasică, jazz-ul şi muzica românească autentică.

"Classical Meets Jazz" are loc cu ocazia Zilei Europei, la jumătate de an după spectacolul "Jazz in the City", prin care Damian Drăghici, alături de artişti de talie mondială precum Diane Schuur şi Eddie Daniels, a prezentat publicului român naiul în muzica jazz, în cadrul unui show pe scena Sălii Palatului, şi la doi ani de la închiderea proiectului "Damian & Brothers".

Biletele pentru concertul susţinut de Nigel Kennedy şi Damian Drăghici la Bucureşti vor fi puse în vânzare vineri, în reţeaua Eventim.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici