Nottara invită publicul pe trotuarul din faţa teatrului, la "Umor, amor, fior de dor...în Bucureşti"

Nottara invită publicul la o reprezentaţie inedită a "Umor, amor, fior de dor... în Bucureşti", marţi, de la ora 19.00, pentru a privi de pe trotuarul din faţa teatrului, timp de 30 de minute, prin uşile de sticlă ale clădirii cu bulină în care nu mai are voie să intre, secvenţe din spectacol.

352 afișări
Imaginea articolului Nottara invită publicul pe trotuarul din faţa teatrului, la "Umor, amor, fior de dor...în Bucureşti"

Nottara invită publicul pe trotuarul din faţa teatrului, la "Umor, amor, fior de dor...în Bucureşti"

"Cum nu mai putem să vă primim între pereţii clădirii noastre dragi, din Bd. Magheru, vă aşteptăm în stradă, în faţa ei!", spun Marinela Ţepuş, managerul Teatrului Nottara, şi echipa sa, într-un anunţ publicat pe site-ul instituţiei.

Potrivit acestora, marţi, de la ora 19.00, publicul Nottara va putea privi, de pe trotuar, vreme de 30 de minute, prin uşile de sticlă ale clădirii cu bulină în care nu mai are voie să intre, secvenţe dintr-un voios spectacol jucat în holul teatrului, "Umor, amor, fior de dor... în Bucureşti".

"Ideea şi alegerea fragmentelor aparţin colegului nostru Cristian Nicolaie, iar scenele sunt dintr-un spectacol de succes al teatrului nostru, regizat de Diana Lupescu. Fiind o producţie dinamică, nu va suferi de pe urma migrării în acest spaţiu de intrare, aşa că actorii Ioana Calotă, Gabriel Răuţă, Crenguţa Hariton, Cristian Nicolaie, Raluca Gheorghiu, Alexandru Mike Gheorghiu vor cânta şi vor dansa cu acelaşi aplomb", afirmă Marinela Ţepuş şi echipa Teatrului Nottara.

Aceştia precizează că se alătură, astfel, vecinilor de la Galeria Simeza, care au iniţiat proiectul "Arta la fereastră". Cele două instituţii culturale înceracă să atragă, împreună, atenţia guvernanţilor cu privire la faptul că "simpla evacuare a unor spaţii profund încărcate istoric şi cultural nu rezolvă nici riscul de a fi victimele unui posibil cutremur, nici destinul instituţiilor silite să-şi suspende, pe perioadă nedeterminată, activitatea cu public".

"De când s-a dat legea buclucaşă, eu pun, obsesiv, aceeaşi întrebare: dacă această clădire este un pericol în caz de cutremur pentru cei care s-ar afla în ea în acel moment, nu este, măcar în aceeaşi măsură, un pericol şi pentru cei care ar trece prin dreptul său? De ce nu s-a închis şi bd. Magheru, cu totul? Sau s-a dat şi o directivă conform căreia, în caz de cutremur, clădirea se va prăbuşi înspre săli, nicidecum înspre stradă?", se întreabă, retoric, Marinela Ţepuş, managerul Teatrului Nottara.

"Ne întreabă lumea 'Cum, dar Teatrul Nottara nu s-a închis?!', pentru că asta este percepţia multor persoane. Nu, Teatrul Nottara nu s-a închis! Am suspendat spectacolele din sălile din bd Magheru, dar continuăm să jucăm, peste tot pe unde suntem invitaţi, şi căutăm încă un sediu provizoriu. Am învăţat ceva în lunile de când nu mai jucăm în spaţiul care ne-a fost casă timp de câteva decenii: că oricât de mult l-am iubi şi oricât de mult ne dorim să ne întoarcem aici cât mai repede, Teatrul Nottara nu înseamnă doar aceşti pereţi (culmea ironiei, proaspăt zugrăviţi), ci înseamnă, în primul rând, trupa sa excepţională de actori, oamenii dedicaţi din spatele scenei şi, mai ales, publicul său devotat, care ne urmează în acest pelerinaj pe la diferite săli din Bucureşti. Singurul lucru de care avem nevoie cu adevărat ca să continuăm să existăm sunt spectatorii noştri, care au iubit şi ei această clădire, dar nu au apucat să îşi ia rămas bun de la ea înainte să se închidă, întrucât decizia a venit peste noapte. Nu îi putem invita înăuntru, dar îi putem lăsa să ne mai vadă o ultimă dată, pentru cine ştie câtă vreme, acasă", adaugă Marinela Ţepuş.

Aceasta mai spune că Teatrul Nottara s-a alăturat proiectului "Artă la fereastră" dintr-o credinţă comună în cauza sa, despre care iniţiatorii spun că reprezintă "un protest care doreşte să întărească prin cultură structurile şubrede ale unor clădiri de patrimoniu lăsate prea mulţi ani în aşteptarea restaurării".

Teatrul Nottara din Bucureşti şi-a suspendat activitatea de la sediul din Bulevardul Magheru pe 23 noiembrie 2015, în urma promulgării de către preşedintele Klaus Iohannis a legii care prevede interzicerea desfăşurării de activităţi în clădirile cu risc seismic ridicat, până la consolidarea acestora.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici