Noua opţiune Instagram: Secţiune specială pentru pronumele de gen a utilizatorilor

  • Noua opţiune permite utilizatorilor să ataşeze până la patru pronume dintr-o listă pre-aprobată.
  • Pentru utilizatorii cu vârsta sub 18 ani, pronumele vor fi private.
  • Instagram a fost acuzat în trecut că a cenzurat în trecut membrii comunităţii LGBTQ+.
336 afișări
Imaginea articolului Noua opţiune Instagram: Secţiune specială pentru pronumele de gen a utilizatorilor

Noua opţiune instagram. Secţiune specială pentru pronumele utilizatorilor - ÎN LUCRU

 Utilizatorii Instagram vor putea acum să îşi specifice mai uşor identitatea de gen, după ce platforma a lansat o secţiune dedicată profilurilor de cont pentru a partaja pronume, informează The Guardian.

Noua caracteristică, anunţată marţi, permite utilizatorilor să ataşeze profilului lor până la patru pronume selectate dintr-o listă pre-aprobată de pronume comune, inclusiv ea, el, ei, ze şi altele.

Compania a declarat că utilizatorii pot edita sau elimina pronume în orice moment şi pot completa un formular pentru a adăuga un pronume dacă nu este inclus în lista pre-aprobată.

Utilizatorii vor putea, de asemenea, să stabilească dacă doresc pronume împărtăşite privat sau public pe Instagram. Pentru utilizatorii cu vârsta sub 18 ani, pronumele vor fi transformate automat în private.

„Mulţi utilizatori au folosit deja secţiunea bio tradiţională pe Instagram pentru a partaja pronume înainte de introducerea unei secţiuni dedicate.”, a declarat Jennifer Grygiel, profesor asistent de comunicare la Universitatea Syracuse.

Aplicaţiile de întâlnire precum Tinder şi OkCupid au permis mult timp utilizatorilor să introducă pronume de gen. Platforma Lyft a început să le permită utilizatorilor să partajeze pronume în cadrul aplicaţiei în 2019.

Instagram a spus într-un tweet că funcţia este disponibilă în „câteva ţări”, dar nu a specificat mai departe care. O purtătoare de cuvânt a spus că pronumele Guardian nu va fi distribuit agenţilor de publicitate şi că este doar pentru afişare.

Totuşi, a spus Grygiel, Instagram are mai mult de lucru atunci când vine vorba de a face platforma mai incluzivă pentru toţi. Platforma a fost acuzată că a cenzurat în trecut membrii comunităţii LGBTQ +, inclusiv că a interzis reclame fără motiv sau a eliminat în mod eronat imaginile.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici