Noul show pregătit de fosta echipă a "Top Gear" ar putea fi difuzat pe platforma online Netflix

Noul show automobilistic pregătit de fosta echipă a "Top Gear", în frunte cu Jeremy Clarkson, ar putea fi difuzat pe platforma online Netflix, care ar fi făcut "o ofertă considerabilă" în acest sens, potrivit variety.com.

371 afișări
Imaginea articolului Noul show pregătit de fosta echipă a "Top Gear" ar putea fi difuzat pe platforma online Netflix

Noul show pregătit de fosta echipă a "Top Gear" ar putea fi difuzat pe platforma online Netflix (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cursa pentru a difuza show-ul pregătit în prezent de Jeremy Clarkson, Richard Hammond şi James May se mai află televiziunea privată britanică ITV şi platforma online Hulu.

Negocierile pentru difuzarea noului show realizat de fosta echipă a "Top Gear" se apropie de final. Jeremy Clarkson, Richard Hammond şi James May au discutat săptămâni întregi despre acest proiect care va concura cu show-ul "Top Gear", care va fi difuzat de radiodifuzorul public britanic (BBC) într-o versiune relansată, care-l va avea ca prezentator principal pe Chris Evans.

Din echipa noului show realizat de Jeremy Clarkson, Richard Hammond şi James May ar urma să facă parte şi Andy Wilman, care a fost producător al "Top Gear".

Platforma online Netflix ar fi făcut "o ofertă considerabilă", pentru difuzarea mai multor sezoane din noul show al fostei echipe a "Top Gear". Platforma americană Netflix, care în ultima perioadă şi-a intensificat eforturile de expansiune la nivel european, a difuzat şi în trecut mai multe sezoane ale show-ului "Top Gear".

La rândul său, platforma Hulu, care de asemenea a difuzat în trecut "Top Gear", s-ar afla în negocieri pentru a difuza noul show. Însă, Hulu ar putea fi o posibilitate mai puţin atractivă pentru Jeremy Clarkson, Richard Hammond şi James May, comparativ cu televiziunea privată britanică ITV şi cu Netflix, care dispun de o mai mare capacitate de distribuţie la nivel internaţional.

BBC a anunţat, pe 25 martie, că a decis să nu reînnoiască contractul lui Jeremy Clarkson pentru "Top Gear", după ce starul acestui show fusese suspendat pe 10 martie, ca urmare a unei dispute violente a acestuia cu producătorul Oisin Tymon.

Potrivit lui Tony Hall, directorul general al corporaţiei britanice de media, această decizie nu a fost luată cu uşurinţă. Hall a precizat însă că "a fost depăşită o limită" şi acest lucru nu poate fi "trecut cu vederea", potrivit bbc.com.

La fel ca în cazul lui Jeremy Clarkson, contractele lui James May şi Richard Hammond cu BBC s-au încheiat şi ar fi trebuit renegociate. Însă aceştia au refuzat să revină în postura de prezentatori ai "Top Gear" fără Clarkson.

Jeremy Clarkson este celebru pentru remarcile sale explicite şi atitudinea acerbă împotriva conceptului de "corectitudine politică".

Anul trecut, Jeremy Clarkson a primit un avertisment final din partea BBC, după ce a fost acuzat că a folosit o expresie rasistă în timp ce filma un episod din emisiunea "Top Gear". Acel incident a fost cel mai recent dintr-o serie mai lungă de momente controversate - intens comentate şi criticate - în care a fost implicat starul britanic.

Pe de altă parte, pe 16 iunie, BBC a anunţat oficial că prezentatorul de radio şi televiziune Chris Evans va prezenta emisiunea "Top Gear", în locul lui Jeremy Clarkson.

Chris Evans a semnat un contract pe trei ani şi va începe filmările pentru noul sezon "Top Gear" peste câteva săptămâni, a precizat BBC.

Versiunea relansată a "Top Gear" va fi difuzată la BBC începând din 2016.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici