"Nu Mă Atinge-mă", respins pentru finanţare doar în 2011. CNC spune că nu se implică în deciziile comisiei de selecţie

Centrul Naţional al Cinematografiei anunţă că filmul "Nu Mă Atinge-mă", câştigător al premiului Ursul de Aur la Festivalului de la Berlin, a fost respins o singură dată pentru finanţare în 2011, anul următor obţinând finanţare. Totodată, CNC spune că nu se implică în deciziile comisiei de selecţie.

712 afișări
Imaginea articolului "Nu Mă Atinge-mă", respins pentru finanţare doar în 2011. CNC spune că nu se implică în deciziile comisiei de selecţie

"Nu Mă Atinge-mă", respins pentru finanţare doar în 2011. CNC spune că nu se implică în deciziile comisiei de selecţie

"Observând informaţiile din spaţiul public cu privire la susţinerea din partea Centrului Naţional al Cinematografiei, menţionăm că proiectul a fost respins doar o singură data de către Comisia de Selecţie în cadrul concursului de selecţie proiecte cinematografice sesiunea 2011, urmând ca în cadrul sesiunii din 2012 să se claseze pe primul loc cu un punctaj total de 79,95 alocându-i-se astfel un credit direct pentru producţie în valoare de 700.000 lei. De asemenea în urma câştigării concursului de proiecte, regizorul a devenit eligibil pentru obţinerea finanţării nerambursabile ce îi revine în baza calităţii artistice, sprijin ce s-a ridicat la valoarea de 623.000 lei. Echipa filmului a beneficiat şi de susţinerea CNC în ce priveşte prezenţa acestora la Berlin pe durata festivalului acoperind costuri de aproximativ 100.000 lei", se arată într-un comunicat de presă al Centrului Naţional al Cinematografiei.

De asemenea, susţine sursa citată, producţia a beneficiat şi de susţinerea CNC precum şi a ţărilor co-producătoare în cadrul Reuniunii Comitetului Director EURIMAGES ce a avut loc în iunie 2015 la Strasbourg (Fondul cultural al Consiliului Europei), astfel obţinând finanţare în valoare de 160.000 euro din partea acestui for.

"Cu privire la deciziile comisiilor de selecţie aferente unei sesiuni de concurs de proiecte, conducerea CNC are doar responsabilitatea de a numi aceasta comisie, în baza propunerilor venite din partea asociaţiilor şi uniunilor din domeniu, fără a avea altă implicarea în procesul decizional. De adăugat faptul că începând cu sesiunea 2017, CNC a introdus obligativitatea către membrii comisiilor de selecţie de a justifica în scris deciziile luate cu privire la selecţia proiectelor", se mai arată în comunicat.

"Considerăm că orice premiu de asemenea calibru pentru un film românesc, poate fi doar motiv de mândrie naţională mai ales într-un an în care sărbătorim împreună 100 de ani de existenţă"

În faza de dezvoltarea, "Nu mă atinge-mă" a câştigat, printre altele, Premiul ARTE France la Cinemart în cadrul Festivalului Internaţional de Film Rotterdam, Premiul principal de producţie la Torino Filmlab şi premiul Cinelink Work-in-Progress în cadrul Festivalului Internaţional de Film Sarajevo şi a fost selectat în Atelier Cinefondation Cannes şi la piaţa de finanţare Venice Gap Financing Market din cadrul Festivalului de la Veneţia.

Nu Mă Atinge-mă, este o co-producţie Manekino Film (România), Rohfilm (Germania), Pink Productions (Republica Cehă), Agitrop (Bulgaria) şi Les Films de l'etranger.

Regizoarea Adina Pintilie a primit sâmbătă premiul Ursul de Aur pentru filmul "Nu mă atinge-mă/ Touch Me Not", la gala celei de-a 68-a ediţii a Festivalului de la Berlin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici