O carte pe zi: „Cele cinci limbaje ale iubirii pentru adolescenţi”, de Gary Chapman

„Nimic nu este mai important pentru generaţiile viitoare decât eficienţa cu care îi iubim pe adolescenţii de acum" (Gary Chapman)

304 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Cele cinci limbaje ale iubirii pentru adolescenţi”, de Gary Chapman

O carte pe zi: „Cele cinci limbaje ale iubirii pentru adolescenţi”, de Gary Chapman

Probabil mai mult ca niciodată în istoria umanităţii relaţiile dintre părinţi şi adolescenţi sunt extrem de dificile. Adolescenţii trăiesc într-o lume diferită de a generaţiilor anterioare, diferită chiar şi de a părinţilor lor - o lume globală, cu internet mobil, televiziune părin satelit şi multe altele. Toate acestea îi expun pe adolescenţi şi la ce e mai bun şi la ce e mai rău în cultura lumii. Iar reţelele sociale îi hărţuiesc permanent.

Doctorul Gary Chapman este unul dintre cei mai renumiţi consilieri de cuplu din lume şi pastor asociat în cadrul Bisericii Baptiste Calvary, din Winston Salem, Carolina de Nord. A absolvit mai multe masterate, inclusiv în antropologie, şi deţine un doctorat în filozofie. De aproape jumătate de secol, susţine în faţa unor largi auditorii conferinţe pe tema mariajului şi a educaţiei copiilor. Oferă în şedinţe private consiliere cuplurilor aflate în situaţii de criză. A publicat zeci de cărţi, printre care cele din seria "limbajelor iubirii", devenite bestselleruri şi vândute în zeci de milioane de exemplare în întreaga lume. Emisiunile sale radiofonice sunt transmise prin intermediul a peste 400 de posturi locale din SUA.

Cel puţin alte şapte cărţi semnate de Gary Chapman au apărut în traducere la Curtea veche.

"Mi-aş dori - declară Gary Chapman - să pot înmâna personal această carte tuturor părinţilor de adolescenţi, spunându-le: «Am scris-o pentru dumneavoastră. Ştiu că vă iubiţi copilul. Însă nu sunt sigur că el vă simte iubirea. Nu presupuneţi că totul e bine. Învăţaţi limbajul primar de iubire al adolescentului şi vorbiţi-l frecvent. Nu este uşor. Ştiu. Am trecut prin asta. Dar merită efortul. Roadele le va culege adolescentul, dar şi dumneavoastră.» Nimic nu este mai important pentru generaţiile viitoare decât eficienţa cu care îi iubim pe adolescenţii de acum".

Capitolele 3-5 ale cărţii explică cele cinci limbaje care comunică iubirea, precum şi modalităţile potrivite de a aborda aceste limbaje cu adolescenţii.

Gary Chapman - "Cele cinci limbaje ale iubirii pentru adolescenţi. Cum poţi să îţi exprimi iubirea faţă de cei tineri". Editura Curtea veche. Traducere din engleză de Ioana-Gabriela Dumitrescu. 332 pag.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici