O carte pe zi: "Crede-mă când mint", de J. P. Delaney

O actriţă remarcabilă, studia un gen de actorie care implică scufundarea deplină în rol. E solicitată de poliţie să-şi folosească talentele pentru a face un criminal să-şi mărturisească crima.

284 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: "Crede-mă când mint", de J. P. Delaney

O carte pe zi: "Crede-mă când mint", de J. P. Delaney

Cu mai bine de doi ani în urmă, am semnalat la această rubrică precedentul roman al lui J.P.Delaney, "Fata dinainte", cu un suspans psihologic desăvârşit, plin de răsturnări de situaţie şi cu un final de neratat. J.P. Delaney este un pseudonim. Sub alte nume, autorul care îşi ascunde identitatea a publicat mai multe cărţi. Aceea era prima apărută sub această semnătură, a fost un succes uriaş, a fost tradusă în multe alte limbi, drepturile de ecranizare au fost cumpărate şi urmează un film în regia lui Ron Howard.

Romanul de faţă este la fel de tensionat.

Scriu editorii: "Claire Wright e disperată. Englezoaică, studentă la actorie în New York şi fără viză de rezident, acceptă singura slujbă pe care o poate obţine: să lucreze pentru o firmă de avocaţi care se ocupă de divorţuri şi să agaţe soţi infideli prin barurile hotelurilor. Insă la un moment dat jocul se schimbă. Când unul dintre bărbaţii pe care-i agăţase devine suspect în anchetarea unei crime, poliţia îi cere lui Claire să-şi folosească talentele de actriţă pentru a-l face să mărturisească. De la început, ea pune la îndoială rolul pe care i se cere să-l joace: Este Patrick Fogler un criminal? Sau există în tot acest aranjament lucruri care nu i se spun? Claire îşi va da seama curând că joacă cel mai periculos rol al vieţii ei."

Fireşte un roman cu crime şi victime, cu boli mintale şi sanatorii, cu răsturnări de situaţie, cu emoţii, care se citeşte cu sufletul la gură. Un roman în care nimic nu este ce pare a fi.

Cu un criminal sadic, dar iubitor de cultură, un profesor pasionat de Baudelaire şi volumul său de poezii "Florile răului", interzis pentru obscenitate şi de la care pornind protagonistul scrie o piesă de teatru în care urmează să joace eorina noastră. Dacă mai apucă, pentru că pe urmele ei e un criminal.

J. P. Delaney - "Crede-mă când mint". Traducere din limba engleză şi note de Dana-Ligia Ilin. Ediura Litera, colecţia Buzz Books.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici