O carte pe zi: „Crucea lui Cross” de James Patterson

„O intrigă senzaţională sare din pagină şi te înşfacă de gât” – Daily Mail.

273 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Crucea lui Cross” de James Patterson

O carte pe zi: „Crucea lui Cross” de James Patterson

Aproape sigur, scriitorul american James Patterson, născut în 1947, este cel mai citit autor de thriller din lume – a vândut peste 350 de milioane de exemplare din mulţimea sa de cărţi. Un coleg de-al său de breaslă, Jeffrey Deaver, el însuşi autor de thrillere, afirma că „este cel mai popular scriitor de thrillere. Pur şi simplu nu are rival.” În româneşte i-au apărut un număr considerabil de titluri, romane independente sau serii – Women’s Murder Club, Summer, Private sau Alex Cross. Romanul pe care îl semnalăm/prezentăm astăzi face parte din această ultimă serie şi a apărut în original în urmă cu doi ani.

Cine este Alex Cross? E inspector adjunct al brigăzii criminale din Washington DC, agent de legătură pe lângă FBI, psiholog, pianist, tată de familie. Un bărbat a cărui viaţă a fost dată peste cap în ziua în care soţia i-a fost asasinată (s-a recăsătorit mai apoi) şi care are de-a face cu răpiri, asasinate sîngeraose şi asasini în serie. Face echipă nu numai cu noua sa soţie, şi ea poliţistă, ci şi cu un prieten din copilărie, detectivul John Sampson. E un bărbat atletic, în miezul vieţii, trăieşte împoreună cu bunica sa octogenară şi cei doi copii, un băiat şi o fată, amândoi strălucitori. Pe ecran a fost interpretat de Morgan Freeman, pentru că este de culoare. Alex Cross este naratorul romanelor cu el însuşi. În mai toate romanele în care apare aleargă după criminali redutabili sau psihopaţi, cum se întâmplă şi în cel de faţă, în care „vânează” de ani de zile un asasin în serie.

Scriu editorii: „Detectivul şi psihologul comportamental FBI Alex Cross se află într-un impas. Un criminal în serie face victime printre mamele tinere care se întreţin din striptease, iar Cross asistă la execuţia celui condamnat, cu ajutorul lui, pentru aceste omoruri. Dar apoi crimele continuă, iar un bilet lăsat la locul uneia dintre acestea şi semnat <<M>> îl vizează direct pe Cross. A fost un om nevinovat executat din cauza lui?

Curând încep să apar detalii ale unor cazuri vechi de zeci de ani, duşmani din trecutul detectivului şi, în cele din urmă, M ameninţă să-i răpească lui Cross tot ce are mai drag pe lume.”

Romanul este unul atât de tensionmat, cu atâtea surprize şi întorsături, încât terbuie neapărat citit. Nu putem dezvălui mai nimic.

James Patterson – Crucea lui Cross. Editura RAO. 423 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici