O carte pe zi: „Déjà vu. 25 de ani de VUNK”, de Cornel Ilie

„Este o carte despre VUNK şii povestea oricărui om care ar face orice să trăiască din pasiunea vieţii lui.”

189 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Déjà vu. 25 de ani de VUNK”, de Cornel Ilie

În urmă cu doi ani, la TIFF (Transilvania International Film Festival) se lansa primul documentar al unei formaţii rock româneşti, „Vunk-Jur să spun adevărul”, care prezenta atât istoria trupei VUNK, din 1989, pe când fondatorii trupei, Cornel ILIE şi Nicu Sârghea, erau în clasa a patra, cât şi modul în care s-a dezvoltat industria muzicală românească.


Iniţial a fost vorba de trupa Vank, apărută la jumătatea anilor 90, cu un prim concert la teatrul Ion Creangă din Bucureşti. Timp de 14 ani, cei patru membri ai formaţiei au activat sub numele de scenă Vank. La împlinirea a 10 ani de carieră şi după o pauză de aproximativ patru ani, trupa se reinventează şi devine Vunk. Astăzi, formaţia e alcătuită din Cornel Ilie (vocalist), Nicu Sârghea (toboşar), Daniel Ionuţ Onel (basist), Gabi Maga (chitarist).


După documentar, a apărut şi acest volum scris de creatorul trupei, Cornel Ilie. „Am scris cartea asta pentru a ne spune povestea şi pentru a le da curaj şi speranţă altora ca noi. Deşi este o carte despre VUNK, este şi povestea oricărui om care ar face orice să trăiască din pasiunea vieţii lui. Am scris-o pentru cel care îşi caută încă Visul. Şi pentru cel care are nevoie de mai multă încredere pentru a şi-l împlini. Povestea noastră este una spectaculoasă, nu doar pentru fanii VANK sau VUNK, ci pentru orice copil, tânăr sau adult care este măcinat şi „hrănit“ de o pasiune, de acea chemare a sufletului care-i aduce şi zbucium, şi linişte, în acelaşi timp. Visătorule, să nu laşi pe nimeni să-ţi fie frână, ci doar direcţie. Deschide ochii şi visează.”


„Faptul că se întâmplă la aniversarea a 25 de ani de la primul concert, în acelaşi timp cu lansarea unui album nou, face ca toamna asta (2019 – n.n.) să fie una dintre cele mai frumoase din viaţa mea. Cartea <<Deja Vu. 25 de ani de VUNK>> este istoria trupei noastre, aşa cum a început ea, în 1988, de la grupul muzical al şcolii, dar care atunci avea alt nume, trece prin toată perioada de când s-a născut VANK, cum s-a schimbat în VUNK şi până în ziua de azi.”


Cornel Ilie - Déjà vu 25 de ani de VUNK. Prefaţă de Horia Ghibuiţiu. Editura Curtea veche. 220 pag.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici