O carte pe zi: „Însuşiri modificate. Ştiinţa şi arta meditaţiei" de Daniel Goleman şi Richard J. Davidson

„Cartea supremă despre meditaţie. Bazată pe studii riguroase şi cu adevărat lămuritoare, Însuşiri modificate este o lectură obligatorie pentru toţi cei interesaţi de potenţialul ascuns al minţii umane".

317 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Însuşiri modificate. Ştiinţa şi arta meditaţiei" de  Daniel Goleman şi Richard J. Davidson

O carte pe zi: „Însuşiri modificate. Ştiinţa şi arta meditaţiei"

Ce-ar fi dacă ne-am antrena mintea aşa cum ne antrenăm corpul? O întrebare pe care şi-au pus-o foarte mulţi oameni, între ei şi autorii acestei cărţi, consideraţi "titani" ai jurnalismului ştiinţific şi admiratori ai lui Dalai Lama.

"Prieteni încă din vremea studenţiei la Harvard - scrie Arianna Huffington - Daniel Goleman şi Richard J. Davidson şi-au unit eforturile pentru a întocmi un studiu riguros dedicat meditaţiei, precum şi beneficiilor pe care le aduce practicarea responsabilă şi constantă a acestui străvechi exerciţiu spiritual. Pornind de la experienţa personală în ashramuri indiene, meticuloase cercetări de laborator şi o bibliografie extinsă, autorii demontează mituri şi ne explică care sunt efectele benefice pe care meditaţia le are asupra minţii, a sufletului şi a trupului.

Scopul celor care se dedică sau se gândesc să se dedice meditaţiei nu ar trebui să fie o mai bună stare a sănătăţii ori succesul în afaceri, ci atingerea unui nivel superior în natura noastră umană prin cultivarea unor calităţi precum altruismul, echilibrul sufletesc, o prezenţă iubitoare şi compasiunea, care nu sunt altceva decât însuşiri pozitive modificate.

"Iată o carte care îţi poate schimba viaţa. Daniel Goleman şi Richard Davidson îţi arată nu doar puterea formidabilă pe care o are meditaţia, ci şi cele mai inteligente metode de a o practica pentru a obţine maximum de beneficii. Însuşiri modificate este ghidul tău pentru o viaţă mai ancorată în prezent, mai plină de compasiune şi mai împlinită - cine nu îşi doreşte asta?“.

Câteva dintre concluziile la care ajung cei doi autori:

"O nouă caracteristică rezultată în urma meditaţiei - se formează separat de meditaţia însăşi. Însuşirile modificate modelează felul în care ne comportăm în fiecare zi, nu numai în timp ce sau imediat după ce medităm."
Aşadar, prin practicarea recurentă a meditaţiei compasiunii, de exemplu, creşte empatia şi gradul de conectivitate pe care îl simţim faţă de o altă persoană.
Prin meditaţie reuşim să creştem rezistenţa la stres.
Prin mindfulness, întărim abilitatea creierului de a se concentra pe o singură acţiune, ignorând ceea ce l-ar putea distrage.
"Pentru persoanele care meditează pe termen lung, cele care au efectuat circa 1000 sau mai multe ore de meditaţie, beneficiile documentate până în prezent sunt mai importante şi sunt îmbogăţite de câteva descoperite mai nou. Există indicatori hormonali şi cerebrali ai reactivităţii scăzute la stres şi o inflamaţie redusă, o întărire a circuitelor prefrontale pentru gestionarea suferinţei şi niveluri mai scăzute ale hormonului stresului, cortizolul, ceea ce semnalează o mai redusă reactivitate la stres în general. La acest nivel, meditaţia compasiunii aduce un accord neurologic mai mare cu cei care sunt în suferinţă, dar şi o mai mare probabilitate de a face ceva pentru a ajuta."
După părerea celebrului Daniel Gilbert, avem de a face cu "cartea supremă despre meditaţie. Bazată pe studii riguroase şi cu adevărat lămuritoare, Însuşiri modificate este o lectură obligatorie pentru toţi cei interesaţi de potenţialul ascuns al minţii umane.“

David Coleman şi Richard J. Davidson - "Însuşiri modificate. Ştiinţa şi arta meditaţiei". Editura Curtea veche. Traducere din engleză de Mihaela Răileanu. 400 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici