O carte pe zi: „Regele Tutankhamon - Comorile din mormânt", de Zahi Hawass

Un album cu imagini nevăzute până acum a aproximativ 200 dintre spectaculoasele artefacte găsite în situl funerar al regelui copil Tutankhamon.

274 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Regele Tutankhamon - Comorile din mormânt", de Zahi Hawass

Cartea săptămânii: „Regele Tutankhamon - Comorile din mormânt", de Zahi Hawass

În mod cert, majoritatea cititorilor acestei rubrici au auzit de tânărul rege egiptean Tutankhamon (Tutankhamun), mort la 19 ani, al cărui mormânt vechi de peste trei milenii a fost descoperit la începutul secolului trecut de englezul Howard Carter, faraon fascinant pentru imensele bogăţii ale mormântului şi masca de aur a sarcofagului. S-au scris cărţi nenumărate despre faraon, s-au făcut filme, s-au organizat expoziţii, aproape că unii au ajuns să se întrebe dacă va mai fi ceva de spus.

Există acum albumul fotografic excepţional pe care îl prezentăm astăzi care ne convinge că încă nu ştim totul despre acest subiect, care prezintă în detaliu fabuloasele comori descoperite în 1922 de Howard Carter şi care oferă o perspectivă unică asupra extraordinarei descoperiri arheologice. Zahi Hawass, născut în 1947, este secretar general al Consiliului Suprem al Antichităţilor din Egipt şi director al şantierelor arheologice de la Gizeh, Saqqara şi Oaza Bagariya. A făcut multe descoperiri arheologice importante şi a scris numeroase articole şi cărţi arferitoare la Egiptul Antic. Cea de faţă datează din 2007.
Fotografiile îi aparţin lui Sandro Vannini şi redau imagini nevăzute până acum a aproximativ 200 dintre spectaculoasele artefacte găsite în situl funerar.

Volumul cuprinde 324 de ilustraţii, dintre care 317 color, precum şi 26 de planşe.

Volumul foloseşte obiecte selectate pentru a ilustra cei zece ani de cercetări minuţioase şi de documentare desfăşurate de către Howard Carter şi echipa sa (introducerea explica pe larg această idee) şi este structurat conform ordinii în care au fost escavate camerele din mormânt.

„Am încercat, în această carte, să răspund la multe întrebări şi să o fac altfel decât în alte lucrări despre mormântului regelui Tutankhamon. Minunatele fotografii ale lui Sando Vannini sunt o parte importantă a elementului inovator al cărţii de faţă: studiind aceste imagini, care ne dezvăluie uneori detalii greu sau imposibil de sesizat cu ochiul liber, mi-au venit idei noi, referitoare la unel dintre comorile lui Tutankhamon.”

Zahi Hawass - "Regele Tutankhamon - Comorile din mormânt". Fotografii de Sandro Vannini. Cu 324 de ilustraţii, 317 color, incluzând 26 de planşe pliate. Editura RAO. Traducere din engleză de Luiza-Anca Kraft. 296 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici