O carte pe zi: „Social media influencerii şi rolul lor publicitar” – coordonatori Delia Cristina Balaban, Julia Szambolics

Cartea poate să fie utilă publicului larg interesat de acest fenomen, experţilor în domeniul marketingului şi al comunicării şi chiar social media influencerilor.

251 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Social media influencerii şi rolul lor publicitar”  – coordonatori Delia Cristina Balaban, Julia Szambolics

Nouă autori – Delia Cristina Balaban, Julia Szambolics, Larisa Mureşan, Maria Mustăţea, Mihai Chirică, Meda Mucundorfeanu, Dorin Spoaller, Bianca Tămaş şi Ioana Lepădatu - au publicat, sub coordonarea primilor doi, acest volum care deschide un nou drum în publicistica de acest gen de la noi. Editorii le explică demersul:

„Ce sunt social media influencerii? Care este rolul şi mai ales care este impactul lor publicitar în societatea contemporană? Acestea sunt întrebările de la care a plecat prezentul volum care îi analizează pe aceşti lideri de opinie din mediul virtual din perspectiva ştiinţelor comunicării. Pentru un număr considerabil de tineri, media tradiţională nu mai reprezintă o opţiune de consum zilnic şi în plus, a crescut importanţa recomandărilor pentru achiziţionarea unor produse sau servicii. Acestea sunt doar câteva aspecte care au contribuit la creşterea rolului publicitar al social media influencerilor, celebrităţi online care se bucură de încrederea unor comunităţi mari de urmăritori. Prieteni virtuali, experţi, social media manageri, creatori de conţinut, mereu atenţi la tendinţele din online sau creatori ai acestor tendinţe - acestea sunt doar câteva dintre atributele definitorii ale influencerilor care şi-au început activitatea din pasiune şi care treptat au ajuns la un anumit grad de profesionalizare.

În paginile lucrării de faţă prezentăm mai multe elemente care contribuie la realizarea unei imagini de ansamblu asupra dimensiunii publicitare a social media influencerilor. Cartea noastră poate să fie utilă publicului larg interesat de acest fenomen, experţilor în domeniul marketingului şi al comunicării, şi de ce nu, chiar social media influencerilor. Analizăm, pe baza unor studii recent publicate, elementele care contribuie la succesul campaniilor de influencer marketing, prezentăm specificul conţinuturilor şi al canalelor de comunicare online, subliniem importanţa credibilităţii, a transparenţei şi a autenticităţii şi nu în ultimul rând evidenţiem relevanţa implicării sociale a influencerilor”.

Delia Cristina Balaban, Julia Szambolics (coordonatori) – Social media influencerii şi rolul lor publicitar. Editura Tritonic, colecţia Comunicare media. 250 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici