O carte pe zi: „Trei zile la Ierusalim", de Stéphane Arfi

Cartea povesteşte călătoria iniţiatică a unui adolescent revoltat şi îndurerat care, după ce-şi înfrânge slăbiciunile, se transformă într-un tânăr pregătit să-şi ducă la îndeplinire destinul luminos.

197 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Trei zile la Ierusalim", de Stéphane Arfi

O carte pe zi: "Trei zile la Ierusalim", de Stéphane Arfi

Cu două mii de ani în urmă, într-un străvechi regat din Orient, adolescentul Joshua îşi doreşte cu pasiune fericirea şi gândeşte că trebuie să existe un cuvânt care ne face cu adevărat fericiţi. Vrea să afle acest cuvânt chiar de la Cer, dar nu poate vorbi cu Cerul decât într-un singur loc, Templul din Iersalim. Pleacă într-acolo. Fuga la Ierusalim durează trei zile.

Dar până astăzi nimeni nu a povestit ce a făcut Joshua în acele trei zile. O face Stéphane Arfi în cartea pe care o semnalăm astăzi. Stéphane Arfi s-a născut în 1968, în insula Martinica. Este scriitor, scenarist şi jurnalist. A absolvit Institutul de Studii Politice din Paris şi a obţinut o licenţă în drept şi sociologie politică la Sorbona. A debutat în 2015, iar în 2017 a publicat, sub numele său real, un roman pentru care a obţinut premiul pentru debut la Festival du Premier Roman de Chambéry. Romanul de faţă a apărut în 2018.

Scriu editorii: „În plină criză a adolescenţei, tânărul Iosua fuge de acasă. Nu-l mai suportă pe tatăl lui. Şi nu ştie ce să facă odată ce i-a fost împărtăşit un secret împovărător — el este fiul lui Dumnezeu.
Biblia spune că, la doisprezece ani, Iisus a fugit trei zile la Ierusalim. O fugă despre care, în mod misterios, nu ştim nimic, dar care a avut cu siguranţă o importanţă crucială. Pentru că aceste câteva zile au schimbat pentru totdeauna viaţa băiatului.

Două mii de ani mai târziu, sprijinindu-se pe textele rabinului Hillel cel Bătrân, un mare maestro spiritual evreu, Stéphane Arfi povesteşte această fugă la Ierusalim, care l-a făcut pe Iosua să descopere că adevăratul secret al fericirii nu este iubirea, ci bunătatea — hesed. O valoare pe care Iisus n-a încetat s-o propovăduiască întreaga viaţă, dar care nu a fost păstrată ca nucleu al învăţăturilor sale.
Aceasta este povestea unui episod puţin cunoscut din viaţa lui Iisus şi a unui cuvânt care desluşeşte cea mai mare enigmă a omenirii: cum să fim cu adevărat fericiţi?”

„Trei zile la Ierusalim povesteşte călătoria iniţiatică a unui adolescent revoltat şi îndurerat care, după ce-şi înfrânge slăbiciunile, se transformă într-un tânăr pregătit să-şi ducă la îndeplinire destinul luminos.” – Le Monde des Religions

O lectură încântătoare.

Stéphane Arfi - "Trei zile la Ierusalim". Editura Trei. Traducere din franceză de Ruxandra Chiriţă. 255 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici